Onlinevis banner
12 augustus 2021 

Onze top 4 manieren om ook eiwitpoeder te gebruiken

Eiwitten zijn zeer belangrijk voor ons lichaam om onder andere te groeien en te herstellen van sport en bewegen. Daarom is het aanbevolen om ongeveer 1,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht per dag te eten. Met een gevarieerd voedingspatroon waarbij zowel dierlijke als plantaardige eiwitten worden genuttigd, kom je meestal al goed in de buurt van dat aantal. Als aanvulling kan daarom eiwitpoeder uitkomst bieden om bijvoorbeeld jouw eiwitdoel voor de dag te halen. Het drinken van een shake met eiwitpoeder is de meest voorkomende manier om eiwitpoeder binnen te krijgen. Alleen wat eiwitpoeder met water of melk wordt natuurlijk op den duur erg saai. Daarom willen wij Fit Nomaden laten zien dat je eiwitpoeder ook anders kan gebruiken. Hieronder volgen dan ook onze 4 favoriete manieren om eiwitpoeder op een andere manier te gebruiken.

Eiwitpoeder gebruiken bij het ontbijt

Eén van de manieren om eiwitpoeder te gebruiken is door het toe te voegen aan het ontbijt. Zo is het heel makkelijk toe te voegen aan bijvoorbeeld granola en havermout ontbijten. Hiermee geef je een flinke boost aan eiwitten aan jouw ontbijt wat er onder andere voor zorgt dat je gedurende de dag langer een verzadigd gevoel hebt. Hierdoor heb je minder de behoefte om in de loop van de dag een ongezonde snack te pakken. Wij kiezen zelf vaak voor een eiwitrijk granola ontbijt. De basis voor dit ontbijt is Griekse yoghurt met een schep Whey Perfection aardbeien smaak. En daar hebben we dan granola, frambozen, blauwe bessen en aardbeien aan toegevoegd. Hoe je dit heerlijke ontbijt zelf maakt kun je hier vinden.

Onze manier om eiwitpoeder te gebruiken voor een gezonde snack

Mocht je dan toch behoefte hebben aan een snack, kun je ervoor kiezen om een zelfgemaakte eiwitreep te eten. Deze eiwitrepen zijn namelijk hartstikke gezond en ook nog eens heel lekker als je ze zelf maakt. Dat is dan ook de 2de manier van hoe je eiwitpoeder nog meer kan gebruiken.

Door zelf eiwitrepen te maken weet je precies wat erin zit en wat de voedingswaarde is. Daarnaast zijn deze zelfgemaakte eiwitrepen een stuk goedkoper dan de repen die bijvoorbeeld in de supermarkten te verkrijgen zijn. Daarom hebben wij een recept ontwikkeld om zelf eiwitrepen te maken. Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van de chocolade smaak van Whey Perfection, maar je kunt zelf natuurlijk een andere smaak gebruiken.

Eiwitrijke fruit smoothies

Naast een gewone eiwit shake, is er nog een manier om eiwitpoeder te drinken. Dit is door het toe te voegen aan fruit smoothies. Door de vele verschillende smaken van eiwitpoeder en door te variëren met allerlei groente en fruit kun je heel veel soorten smoothies maken. Daarnaast kun je ook veel verschillende soorten vloeistoffen gebruiken zoals melk of water en bijvoorbeeld havermelk als vegetarische opties. Hierdoor kun je eindeloos combineren en zelf jouw perfecte fruit smoothie ontwikkelen.

Binnen 5 minuten krijg je jouw perfecte fruit smoothie op tafel. Je doet alle ingrediënten in een blender en daar voeg je dan een schep Whey Perfection van jouw favoriete smaak toe om de smoothie te maken. Er zijn dus onwijs veel mogelijkheden voor het maken van een fruit smoothie. Om een voorbeeld te geven hebben wij hier een eiwitrijke fruit smoothie met frambozen en kiwi.

Wafels en pannenkoeken met eiwitpoeder

Onze laatste manier om eiwitpoeder ook te gebruiken is door het toe te voegen aan het beslag voor wafels of pannenkoeken. Dit zijn de favoriete tussendoortjes van heel veel mensen en met het eiwitpoeder geef je er een gezonde twist aan. Wij raden het wel aan om dan voor de neutrale smaak eiwitpoeder te gaan zodat de smaak van de wafels of pannenkoeken niet beïnvloed wordt. Een andere optie hiervoor is door een smaak te kiezen die heel goed past bij de wafels/pannenkoeken zoals bijvoorbeeld vanille. Voeg er nog wat vers fruit aan toe en dan heb je een lekkere gezonde snack.

Dit zijn onze top 4 favoriete manieren om eiwitpoeder op een andere manier te gebruiken. Een eiwitpoeder die wij graag voor deze manieren gebruiken is de Whey Perfection van Body & Fit. Naast dat je de keuze hebt uit veel verschillende smaken, is de prijs ook nog eens heel voordelig. Daarom kiezen wij voor Whey Perfection. Voor meer informatie over dit product kun je hieronder op de knop klikken.


Wil je aan de hand van onze recepten jouw eigen creatie maken? Laat het ons weten en dan delen wij jouw recept op onze socials!

Reactie plaatsen