Onlinevis banner
05 augustus 2021 

Eiwitrijk granola ontbijt voor een goede start van de dag

Na een lange nachtrust is het uiteraard belangrijk om weer wat voeding binnen te krijgen om zo de energievoorraden weer aan te vullen. Je hebt namelijk een lange periode niets gegeten omdat je aan het slapen was. Daarom is een goed ontbijt belangrijk om de energievoorraden weer aan te vullen. Een goed ontbijt bestaat uit wat fruit voor snelle energie, een graanproduct voor wat complexere koolhydraten en een zuivelproduct voor calcium en eiwitten. Voor wat extra eiwitten voegen wij een schep Whey Perfection toe zodat we gedurende de dag voldoende eiwitten beschikbaar hebben. Daarom is een van onze favoriete keuzes voor een goede start van de dag een eiwitrijk granola ontbijt met fruit.

Voor dit eiwitrijk granola ontbijt gebruiken wij Griekse Yoghurt als zuivelproduct. Dit is namelijk wat rijker aan eiwitten ten opzichte van gewone yoghurt. Daarnaast gebruikten wij de aardbeien smaak van Whey Perfection in combinatie met verschillende soorten fruit zoals blauwe bessen, frambozen en natuurlijk aardbeien. Hieronder volgt dan de beschrijving van hoe je dit heerlijke ontbijt binnen 5 minuten op tafel zet.

Voedingswaarde

NutriëntPer ontbijt
Kcal:432 kcal
Eiwitten:41 gr
Koolhydraten:31 gr
waarvan suikers:11 gr
Vetten:14 gr
waarvan verzadigd:6 gr
enkelvoudig onverzadigd:0 gr
meervoudig onverzadigd:0 gr
Vezels:7 gr
Zout:0,23 gr

Bereiding eiwitrijk granola ontbijt binnen 10 minuten

Stap 1: Doe de Griekse yoghurt in een bakje en voeg een schep Whey Perfection aardbeien smaak toe aan het bakje. Vervolgens roer je de Whey Perfection goed door de Griekse yoghurt zodat het goed met elkaar mengt. Hiervoor kun je ook natuurlijk een blender gebruiken om de Griekse yoghurt met de Whey Perfection te mengen.

Stap 2: Voed de granola toe aan de Griekse Yoghurt. Roer vervolgens door zodat het lekker gemixt wordt.

Stap 3: Pak nu het fruit erbij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukje. Haal de steeltjes van de blauwe bessen en voeg al het fruit toe in het bakje met de Griekse yoghurt en granola.

Dat was het alweer, Tast toe.

Een compleet ontbijt voor een goede start van de dag!

Dit eiwitrijk granola ontbijt heeft alles. Door de granola krijg je onder andere de complexere koolhydraten binnen. Bij deze koolhydraten duurt het langer voordat ze verteerd zijn waardoor je over een langere periode energie krijgt. Daarnaast houdt het de bloedsuikerspiegel meer gelijk en daardoor heb je minder last van energieschommelingen en eventuele eetbuien. Het fruit wat in het ontbijt zit, levert de snel beschikbare energie. Dit komt namelijk doordat de koolhydraten in fruit vooral vruchtensuikers zijn en deze worden snel verteerd in het maag-darmkanaal.

Als zuivelproduct hebben wij gekozen voor Griekse yoghurt. Dit is van nature rijk aan eiwitten en bevat ook calcium. Dit is goed voor de tanden en botten. Daarnaast zorgen de eiwitten voor groei, onderhoud en spierherstel voor het lichaam en met een schep Whey Perfection erbij krijg je daarvan ruim voldoende binnen. Wij hebben voor dit ontbijt gekozen om de aardbeien smaak te gebruiken. Maar zelf kun je natuurlijk voor een andere smaak gaan van Whey Perfection.


  Tip: Griekse yoghurt is ten opzichte van normale yoghurt ook rijker aan vetten en daardoor hoger in calorieën. Als je wilt afvallen kun je er daarom voor kiezen om de 0% vet variant Griekse yoghurt te gebruiken. Houd hierbij dan wel rekening mee dat er dan ook minder vitamines en mineralen zoals calcium in zitten.

Reactie plaatsen