Onlinevis banner
15 april 2022 

Deze kokos eiwitrepen moet je echt proberen!

Het is weer eens tijd voor een nieuwe smaak eiwitrepen. Bij de vorige 2 smaken was de basis van de repen chocolade eiwitpoeder. Dit keer is het kokos eiwitpoeder om zo kokos eiwitrepen te maken. Naast kokos eiwitpoeder zit er ook nog geraspte kokos, kokosmeel en kokosolie in voor die echte kokossmaak. Als extra toevoeging is het ook nog mogelijk om er gesmolten chocolade overheen te doen, maar dat is geheel optioneel.

Voor deze kokos eiwitrepen maak ik gebruik van de Creamy Coconut smaak van Whey Perfection. Dit is een eiwitpoeder van Body en Fit die bestaat uit een blend van wei-eiwitisolaat, concentraat en hydrolysaat. Deze eiwitbronnen worden snel in het lichaam opgenomen om zo de groei en instandhouding van de spieren te ondersteunen. Daarnaast mengt dit poeder ook nog eens super goed met zowel water als melk. De Whey Perfection van Body en Fit is dus gewoon een hele goede eiwitshake!

De eiwitrepen die hieruit voortkomen, zijn wel wat hoger in calorieën dan de eerdere smaken. Dit komt vooral door de kokos producten die rijkelijk aanwezig zijn in deze eiwitrepen. Hierdoor bevatten deze repen wat meer vet. Daarnaast zit er gesmolten chocolade overheen. Hierdoor bevatten deze kokos eiwitrepen ook wat meer calorieën, maar de gesmolten chocolade eroverheen is geheel optioneel. Dan volgt hieronder hoe je deze heerlijke kokos eiwitrepen zelf kunt maken in 10 minuten!

Voedingswaarde per 100 gram en per reep

Hieronder volgen de voedingswaardes voor deze kokos eiwitrepen. In de eerste 2 kolommen staat het van de repen zonder chocolade. In de laatste 2 kolommen staat het van de repen met chocolade.

Nutriënt100 gr (zonder)Reep ca. 70 gr (zonder)100 gr (met)Reep ca. 70 gr (met)
Kcal:328 kcal230 kcal343 kcal257 kcal
Eiwitten:29 gr20 gr28 gr21 gr
Koolhydraten:17 gr12 gr19 gr14 gr
waarvan suikers:8,5 gr6 gr10, 5 gr8 gr
Vetten:15 gr10,5 gr16,5 gr12 gr
waarvan verzadigd:12 gr8,5 gr12,5 gr9,5 gr
enkelvoudig onverzadigd:0,4 gr0,3 gr0,7 gr0,5 gr
meervoudig onverzadigd:0,5 gr0,4 gr0,8 gr0,6 gr
Vezels:5 gr3,5 gr5 gr4 gr
Zout:----


Kokos eiwitrepen maken in 10 minuten

Stap 1: Weeg de gewenste hoeveelheid kokosolie af in een pannetje en zet dit vervolgens op een laag vuurtje. Wanneer je kokosolie op kamertemperatuur bewaart is het gestold en door het te verhitten maak je het weer vloeibaar. Hierdoor kun je de kokosolie goed mengen met de overige ingrediënten.

Stap 2: Doe de vaste ingrediënten (eiwitpoeder, havermout, kokosmeel en geraspte kokos) in een kom en meng dit goed door elkaar. Vervolgens doe je de kokosolie wanneer deze helemaal gesmolten is, honing en amandelmelk bij het mengsel in de kom.

Stap 3: Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar en kneed er een bol van. Wanneer je het mengsel nog te nat vindt, doe je er nog wat kokosmeel bij. En wanneer het te droog is en nog goed een geheel blijft, doe je er nog wat amandelmelk bij.

Stap 4: Pak er een bakvorm of ovenschaal bij en doe daar een vel bakpapier in. Vervolgens doe je het mengsel in de vorm en druk je dit stevig aan zodat de vorm over de gehele oppervlakte gevuld is. Daarna zet je de vorm met het mengsel in de koelkast voor 2 uur.

Stap 5: Haal na 2 uur de vorm weer uit de koelkast en leg het blok nu omgekeerd op een snijplank. Doe vervolgens deze snijplank weer in de koelkast voor nog eens 2 uur zodat de andere kant ook kan uitharden.

Stap 6: Haal de snijplank met het uitgeharde blok weer uit de koelkast en snijd dit blok in 8 gelijke repen.

En nu met chocolade!

Wanneer je er chocolade nog overheen wilt doen, raadt ik het aan om dit voor het snijden te doen. Zo kun je het blok in één keer helemaal bedekken met de gesmolten chocolade. Om de chocolade te smelten zet je eerst een pan met een laag water op het vuur. Vervolgens de je de chocolade in stukjes in een glazen of metalen kom en zet je deze op het pannetje. Laat de temperatuur van het water langzaam stijgen zodat de chocolade rustig smelt. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is, haal je de kom van het vuur en schep je met een lepel de gesmolten chocolade op het blok voor de kokos eiwitrepen.

  Tip: Begint de chocolade weer te stollen? Zet dan de kom weer even op de pan om het weer vloeibaar te maken.

En op deze manier maak je dus deze overheerlijke kokos eiwitrepen zowel met als zonder chocolade. Deze repen zijn tot wel 7 dagen houdbaar wanneer je ze koel bewaart, maar waarschijnlijk heb je ze dan allang al op. Voor deze repen heb ik gebruik gemaakt van de Whey Perfection Creamy Coconut van Body en Fit. Een andere smak die je heel goed kunt gebruiken voor zelfgemaakte eiwitrepen is de chocolade smaak. Daarmee maak je bijvoorbeeld choco eiwitrepen met hazelnoot. Dus als jij zelf eiwitrepen wilt maken, klik dan hieronder voor de Whey Perfection van Body en Fit!

Reactie plaatsen