Onlinevis banner
12 december 2021 

Nieuwe smaak! Choco eiwitrepen met stukjes hazelnoot

Wij hebben hier weer een nieuw recept om zelf eiwitrepen te maken. Dit keer zonder kokos rasp zoals bij de vorige eiwitrepen, maar wel met hazelnoten. Wij vinden deze eiwitrepen een van de beste tussendoortjes voor wanneer je op je voeding probeert te letten. Naast dat ze heel voedzaam zijn, zijn ze ook nog eens totaal niet duur. Omgerekend kosten ze namelijk niet eens 60 cent per stuk! Daarnaast zijn deze eiwitrepen met echte stukjes hazelnoot rijk aan eiwitten en een goede bron van koolhydraten.

Om deze choco eiwitrepen met stukjes hazelnoot te maken, gebruiken wij de chocolade smaak van Whey Perfection van Body & Fit. Qua prijs en kwaliteit is dit gewoon een hele goede eiwitpoeder. Het poeder mengt goed en daardoor ontstaan er geen klontjes in het beslag van de eiwitrepen. Daardoor is de chocolade smaak van Whey Perfection een ideale basis voor de zelfgemaakte eiwitrepen. Hieronder volgt de voedingswaarde van deze eiwitrepen en hoe je ze zelf heel snel kunt maken.

Voedingswaarde

Hieronder volgt de voedingswaarde van deze choco eiwitrepen met stukjes hazelnoot. De voedingswaarde is aangegeven per 100 gram en per reep. 1 reep is ongeveer 70 gram.

NutriëntPer 100 grPer reep (ca 70 gr)
Kcal:312 Kcal218 Kcal
Eiwitten:30 gr21 gr
Koolhydraten:19 gr13 gr
waarvan suikers:7 gr5 gr
Vetten:12 gr8 gr
waarvan verzadigd:2 gr1,4 gr
enkelvoudig onverzadigd:7 gr5 gr
meervoudig onverzadigd:2 gr1,3 gr
Vezels:4 gr3 gr
Zout:--

Zelf deze eiwitrepen met stukjes hazelnoot maken

Stap 1: Pak er een vijzel bij en doe daar de hazelnoten in. Stamp deze vervolgens fijn totdat je voor jezelf de juiste grootte van de stukjes hebt bereikt. Zelf vinden wij de wat grovere stukjes fijn zodat de reep wat meer een bite heeft.

Stap 2: Doe vervolgens de gestampte hazelnoten in een kom en voeg daar daarna ook de andere vaste ingrediënten aan toe. Dit zijn het eiwitpoeder, havermout en cacaopoeder. Meng dit daarna door elkaar heen.

Stap 3: Begin daarna de vloeibare ingrediënten toe te voegen. Je doet eerst de pindakaas en de honing in de kom en daarna voeg je als laatste de havermelk toe. Vervolgens meng je alle ingrediënten goed door elkaar en kneed je er een bal van.

Als het mengsel te nat is en niet goed zijn vorm houdt, voeg je wat extra havermout toe. En als het mengsel te droog is, voeg je wat extra havermelk toe aan het mengsel.

Stap 4: Pak er vervolgens een bakvorm of ovenschaal bij en leg daar een vel bakpapier in. Hiermee voorkom je dat het mengsel vast blijft plakken aan de vorm. Daarna doe je het mengsel in de bakvorm of ovenschaal en druk je dit stevig aan zodat het mengsel vlak en egaal in de vorm zit.

Stap 5: Zet daarna de bakvorm of ovenschaal in de koelkast zodat het mengsel kan uitharden. Dit duurt ongeveer 2 uur. Daarna haal je het mengsel uit de vorm en leg je het mengsel op een snijplank. Je verwijdert het bakpapier en legt de snijplank met mengsel terug in de koelkast zodat de andere kant kan uitharden voor nog ongeveer een uur.

Stap 6: Haal de snijplank met het mengsel uit de koelkast en snijd vervolgens het uitgeharde blok in het gewenste aantal repen.

Het resultaat!

En zo maak je heel makkelijk en snel zelf choco eiwitrepen met echte stukjes hazelnoot. Als je deze eiwitrepen in de koelkast bewaart zijn ze tot wel 7 dagen houdbaar. Maar wij verwachten dat je deze repen dan allang al op hebt gegeten.

Eiwitrepen met hazelnoot

Naast het wisselen van de toevoegingen is het natuurlijk ook mogelijk om een andere smaak Whey Perfection te gebruiken voor de eiwitrepen. Hierbij raden wij wel aan om soortgelijke smaken te gebruiken en geen fruit smaken. Deze zijn namelijk minder goed te combineren met de andere ingrediënten in de eiwitrepen. Wil jij nou ook zelf een keer eiwitrepen maken? klik dan hieronder voor de Whey Perfection van Body & Fit!

Reactie plaatsen