Onlinevis banner
31 mei 2021 

Zelf eiwitrepen maken in een handomdraai

Na een lange werkdag heb je wel eens trek in een lekker tussendoortje. Of je wilt nog snel een kleine snack eten voordat je gaat sporten. Helaas zijn de meeste snacks en tussendoortjes niet zo gezond. Daarom kun je er voor kiezen om eiwitrepen te nemen. Alleen deze repen zijn vaak erg duur. Daarnaast bevatten ze soms extra toevoegingen zoals suikers waardoor ze alsnog niet zo gezond zijn. Daarom hebben wij een recept voor jou om zelf eiwitrepen te maken. Omgerekend kosten deze eiwitrepen niet eens 60 cent per stuk!

Deze zelfgemaakte repen zijn rijk aan eiwitten en zijn erg gezond. Bovendien zijn ze erg lekker. Daarom zijn deze zelfgemaakte eiwitrepen ideaal voor wat extra voedingsstoffen voor na het werk of training. Voor dit recept gebruiken we de chocolade smaak van Whey Perfection, maar je kunt zelf uiteraard voor een andere smaak kiezen. Overigens raden we het jullie wel af om hiervoor een fruitsmaak te kiezen aangezien die minder goed matchen met de andere ingrediënten.

Details van deze choco kokos eiwitrepen

Hieronder vind je het boodschappelijstje voor het maken van deze choco kokos eiwitrepen. Daarnaast vind je tevens de voedingswaarde per reep.

zelf eiwitrepen maken

Stappenplan zelf eiwitrepen maken in 10 minuten

Stap 1: Doe alle vaste ingrediënten (eiwitpoeder, havermout, cacaopoeder en kokosrasp) in een kom en vervolgens mix je deze door elkaar.

Stap 2: Voeg vervolgens de pindakaas en de honing toe aan het mengsel en voeg dan als laatste de havermelk toe. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en kneed het mengsel tot een stevige bal.

Als het mengsel te nat is en niet goed zijn vorm houdt, voeg je wat extra havermout toe. En als het mengsel te droog is, voeg je wat extra havermelk toe aan het mengsel.

Stap 3: Pak er vervolgens een bakvorm of ovenschaal bij om het mengsel in te doen. Leg eerst een vel bakpapier in de vorm zodat het niet aan de vorm gaat plakken en doe daarna het mengsel erin. Druk het daarna stevig in de vorm totdat het mooi egaal is.

Stap 4: Zet de bakvorm of ovenschaal met het mengsel in de koelkast zodat het kan uitharden. Laat het vervolgens daar gedurende een uur staan.

Stap 5: Haal de bakvorm of ovenschaal uit de koelkast en vervolgens het uitgeharde mengsel uit de vorm. Verwijder het bakpapier en snijd daarna het blok in het gewenste aantal repen.

En zo maak je zelf chocolade eiwitrepen met kokos in een handomdraai. Om de zelfgemaakte eiwitrepen te bewaren, kun je ze het beste in de koelkast laten. Hierin zijn de eiwitrepen namelijk 5 dagen lang houdbaar. Daarnaast kun je met dit recept eindeloos variëren met allerlei ingrediënten. Zo kun je bijvoorbeeld de kokosrasp vervangen voor cashewnoten om weer een hele andere smaak te krijgen. En door telkens te proberen maak je uiteindelijk zelf jouw perfecte eiwitreep!

Naast het variëren met de ingrediënten, kun je ook wisselen van smaak met de eiwitpoeder die je ervoor gebruikt. Bij de Whey Perfection van Body & Fit heb je een ruime keuze aan smaken. Daarnaast heeft Body & Fit recent het aantal smaken uitgebreid. Voor deze eiwitrepen hebben we de chocolade smaak gebruikt. Maar je kunt ook bijvoorbeeld de nieuwe smaak salted caramel gebruiken.

Whey Perfection kopen

Lex
Door

Lex

op 26 Mar 2023

De ingrediënten lijst staat er niet bij?

Mike Drost
Door

Mike Drost

op 28 Mar 2023

Hoi Lex, Ik zie het. Deze is opeens verdwenen. Ik ga ermee aan de slag en later vanavond staat de ingrediëntenlijst er weer op. Groet, Mike

Reactie plaatsen