Fit Nomaden hardlopen

Over Fit Nomaden

Een gezonde lifestyle voor iedereen!

De missie

De missie van Fit Nomaden is om ervoor te zorgen dat de Nederlandse bevolking een gezonde lifestyle krijgt door te focussen op verschillende lifestyle aspecten. Deze aspecten zijn sport & bewegen, voeding en ontspanning & mindset. Hierover schrijf ik leuke en informatieve artikelen om zo je op weg te helpen zodat jij je sportieve doelstellingen gaat halen! Of jouw doel nu afvallen is of spiergroei, ik ga jou daarbij helpen.

Over Mike

Mijn naam is Mike en zolang ik mij kan herinneren, ben ik al bezig met sport en bewegen. Vroeger was dat met voetbal, maar tegenwoordig vooral met barbells, dumbbells en kettlebells buiten en in de sportschool. Ik ben dus altijd al bezig geweest met sporten, maar ik begon pas meer interesse te ontwikkelen toen ik erachter kwam dat ik ondergewicht bleek te hebben.


Om in gewicht aan te komen besloot ik om naar de sportschool te gaan om zo mijn spiermassa te vergroten. Hierdoor groeide mijn interesse in alles wat betrekking had op fitness. Ik wilde de beste oefeningen weten, wat ik moest eten om in spiermassa aan te komen en wat mij nog meer kon helpen bij mijn sportieve doelen. Uiteindelijk wilde ik hier ook mijn beroep van maken en heb ik gekozen om de HBO opleiding Sportkunde te volgen. Daarnaast heb ik ook de opleidingen tot groepstrainer en personal trainer gevolgd om zo mijn expertise te vergroten.


Tegenwoordig ben ik heel veel bezig met de verschillende lifestyle aspecten. Zo sport ik bijna iedere dag waarbij ik veel varieer in de verschillende vormen. De ene dag ben ik bezig met krachttraining en de volgende dag focus ik weer meer op mijn conditie door te zwemmen of hardlopen. Daarnaast ben ik ook dol op lekker eten en hou ik van experimenteren in de keuken. Zo probeer ik thuis vaak een nieuw gerecht uit en eet ik vaak iets nieuws als ik uit eten ga.

Fit Nomaden Mike

Maar waarom Fit Nomaden?

Het project, Fit Nomaden, is ontstaan tijdens de lockdown van de Corona pandemie. De sportscholen waren gesloten en daarom moest ik improviseren om toch fit te blijven. Naast allerlei materialen gebruikte ik ook veel verschillende locaties voor mijn workouts. Hierdoor leefde ik een soort "nomadebestaan" door van sportplek naar sportplek te gaan. Zo heb ik geleerd om minder afhankelijk te zijn van de sportschool en dat wil ik jou ook gaan leren!

Zo zijn Resistance Bands een geweldige tool voor wanneer je thuis sport. Hieronder vind je daarom een complete workout voor je rug met Resistance Bands!