Onlinevis banner
03 april 2021 

Top ervaringen met Whey Perfection

In ons eerdere artikel waarin we jullie alles over de voordelen van eiwitten hebben uitgelegd, zijn jullie er al achter gekomen waar eiwitten allemaal goed voor zijn. Voldoende eiwitten binnen krijgen is voor de ene een stuk makkelijker dan voor de andere. Hoeveel eiwitten je nodig hebt is sterk afhankelijk van hoe actief je bent en wat voor sportieve activiteiten je doet, daar waar hoeveel eiwitten je binnen krijgt weer sterk afhankelijk is van je eetgewoonten. Eiwitshakes kunnen een ideale en daarnaast makkelijke methode zijn om snel tot extra eiwitten te komen als aanvulling op je voedingspatroon. Daarom gaan wij nu onze ervaringen met Whey Perfection met jullie delen. Zelf gebruiken wij namelijk graag deze eiwitshake om de dag te starten en na onze workouts.

Veel mensen denken bij het horen van Whey Perfection vrijwel direct aan Body en Fit shop. Body en Fit shop is sinds jaar en dag een begrip in Nederland en België. Wij hebben de Whey Perfection eiwitshake van Body en Fit shop op verschillende punten voor jullie getest en wij willen onze ervaringen graag met jullie delen. De belangrijkste punten zijn voor ons: oplosbaarheid, smaak, voedingswaarde en prijs-kwaliteitverhouding.

Oplosbaarheid

Een van de belangrijkste punten wat een eiwitshake tot een goede shake maakt is de oplosbaarheid. De shakes van Body en Fitshop lossen goed op in zowel melk als water. Body en Fit zelf geeft aan dat één maatschep gecombineerd dient te worden met 250ml water of melk. Dit is zeker het geval, we hebben de shake op verschillende manieren gemixt, in een shake beker met shakebekerballetje, in een shake beker met shake filter en ook zelfs zonder dit beide. In alle drie de gevallen was het poeder goed opgelost en daarom was de shake te drinken zonder enige brokjes. Er moet wel gezegd worden dat het bij de laatste variant, een shakebeker zowel zonder filter als zonder shakeballetje beduidend langer duurde voordat het goed gemixt is. Dit leek ons echter niet meer dan logisch aangezien gezien het feit dat een shakebeker altijd met filter of balletje wordt verkocht.

En daarom is onze beoordeling op het gebied van oplosbaarheid:Smaken

Body en Fit doet het qua smaken ontzettend goed, omdat ze heel veel smaken aanbieden! Onlangs zijn er 8 nieuwe smaken bijgekomen waardoor ze nu uitkomen op een totaal van 29 smaken! De smaken die wij getest hebben zijn vooralsnog: vanille, straciatella milkshake, chocolate milkshake, ice-coffee milkshake, chocolatecookie milkshake, strawberry milkshake, watermelon milkshake, cookies & cream milkshake en last but not least de salted carame flavour! De salted caramel flavour daar zijn wij helemaal weg van! Overigens waren wij over alle smaken erg te spreken al vonden wij allebei de strawberry smaak wel erg aan de zoete kant, deze vonden wij lekkerder door er iets meer water/melk aan toe te voegen dan de voorgeschreven 250ml. Al met al zijn wij erg te spreken over de smaken. Met name als de shake met melk gemixt werd vonden wij het echt een genot om te drinken.

Hierdoor beoordelen wij de smaken met:Voedingswaarden

Hieronder volgt een overzicht van de voedingswaarde van Whey Perfection en daarvoor hebben we de smaak vanille gebruikt. In dit overzicht staat ook wat de voedingswaardes zijn als je een shake neemt met water of melk.

NutriëntPer 100 gramPer shake (250 ml water)Per shake (250 ml halfvolle melk
Kcal:369 kcal103 kcal223 kcal
Eiwitten:78 gr22 gr31 gr
Koolhydraten:6,2 gr1,7 gr14,2 gr
waarvan suikers:3,2 gr0,9 gr12,5 gr
Vetten:3,5 gr1 gr4,8 gr
waarvan verzadigd:0,9 gr0,3 gr2,8 gr
enkelvoudig onverzadigd:2,6 gr0,7 gr0,7 gr
meervoudig onverzadigd:0 gr0 gr0 gr
Voedingsvezels:0,4 gr0,1 gr0,1 gr
Zout:0,47 gr0,13 gr0,13 gr

In dit voorbeeld is dus Whey Perfection Vanille gebruikt. Bij andere smaken kunnen de voedingswaardes wel wat afwijken ten opzichte van de vanille smaak omdat er andere ingrediënten zijn gebruikt.

Prijs-kwaliteit verhouding

Wat ons betreft is de prijs-kwaliteitverhouding van de Whey Perfection van Body en Fitshop uitstekend! Waar verschillende concurrenten beduidend hogere prijzen vragen voor Eiwitshakes, is de Whey Perfection van Body&Fit bijvoorbeeld een van de goedkopere in het segment. Ondanks dat het een van de goedkopere opties is binnen het segment doet dit niets af aan de kwaliteit en smaak.

Body en Fit heeft een ruim aanbod aan hoeveelheid, variërend tussen de 10 shakes (280g) tot en met 162 shakes (4536 g). Logischerwijs hangt de prijs per shake af van de grootte. Dus hoe meer gewicht, hoe goedkoper de prijs per shake wordt. Het kan ook wel eens voorkomen dat een bepaalde shake niet in alle hoeveelheden te bestellen is, of dat een smaak zelfs op is. Onze ervaring is echter dat deze na verloop van tijd weer aangevuld wordt en het later gewoon weer te bestellen is.

Daarom vinden wij de prijs ten opzichte van de kwaliteit uitstekend!Conclusie van onze ervaringen met Whey Perfection

Wij hebben de Whey Prefection van Body & Fit uitgebruit getest en daarom zijn we tot de conclusie gekomen dat dit een erg goed product is. Het doet namelijk wat het beloofd en nog veel meer. Zo is het poeder van Whey perfection goed te mixen doordat de oplosbaarheid heel goed is. Hier waren we achter gekomen doordat we het eiwitpoeder op meerdere manieren probeerden te mixen. Ook de ruime keuze aan smaken sprak ons erg aan. Af en toe komt het voor dat er een smaak niet is. Maar dan is er altijd nog de keuze voor één van de andere heerlijke smaken. Onze ervaring is echter dat de ontbrekende smaak wel weer snel beschikbaar is.

Daarnaast vonden we de prijs ten opzichte van de kwaliteit uitstekend. Zo zijn de voedingswaardes en dan met name het hoge eiwitgehalte uitermate geschikt voor jouw sportieve doeleinden. Daarnaast zitten er weinig andere voedingsstoffen in Whey Perfection. Daardoor zijn de calorieën ook niet hoog en is Whey Perfection ook geschikt als jouw doel is om af te vallen. Iets wat ons ook aansprak was dat de grootte van de inhoud ook varieert. De prijs per pot hangt wel af van de grootte. Hierbij geldt wel van hoe groter de pot, hoe goedkoper de prijs per shake dus wordt. Uiteindelijk ben je dus voordeliger uit met een grotere inhoud.

Als we alles in beschouwing nemen, vinden wij de Whey Perfection van Body & Fit shop een uitstekend product. Onze ervaringen met Whey Perfection zijn namelijk erg goed. Daarom raden wij dit product ook aan om extra eiwitten aan jouw voedingspatroon toe te voegen.


Reactie plaatsen