Resistance Band Pulldown

Naast Pull Ups heb je ook nog Pulldowns. Bij deze variant zit je op de grond terwijl je iets naar beneden trekt. In dit geval gat het om een resistance band. Daarom heet deze oefening de Resistance Band Pulldown. De resistance band bevestig je aan een object boven je en daarna ga je op de grond zitten. Vervolgens trek je de resistance band naar beneden.

De Resistance Band Pulldown is een oefening waarbij je vooral de grote rugspieren traint. Daarnaast helpen de biceps in de armen ook mee bij een goede uitvoering van de oefening. De Resistance Band Pulldown is een goed alternatief voor wanneer je de Pull Up nog niet helemaal onder de knie hebt. Je traint namelijk met beide oefeningen dezelfde spieren. Een ander voordeel van de Pulldown met resistance bands is dat je goed de focus kunt leggen op het knijpen van de rugspieren. Om dit te doen houd je de eindpositie een paar seconden vast. Dan volgt hieronder hoe je de Resistance Band Pulldown moet uitvoeren.


Stap 1: Bevestig de resistance band aan iets stevigs boven je. Dit kan bijvoorbeeld een optrekstang zijn. Vervolgens pak je beide kanten van de resistance band vast en ga je op de knieën op de grond zitten. Voordat je de oefening gaat uitvoeren zorg je ervoor dat de armen gesterkt zijn en de schouders geactiveerd zijn door ze naar beneden te doen.

Stap 2: Om de oefening te starten trek je de resistance band naar beneden. Trek deze richting de borst waarbij je een grote boog maakt met de ellebogen. Probeer op het einde van de beweging de focus te leggen op de ellebogen naar elkaar toe bewegen. Hiermee zorg je voor een optimale belasting van de grote rugspieren.

Stap 3: Nadat je de eindpositie een paar seconden hebt vast gehouden, laat je de resistance band weer gecontroleerd omhoog gaan. Dit doe je totdat de armen weer volledig gestrekt zijn. Daarna begin je met de volgende herhaling.

Resistance bands zijn een geweldige tool om te hebben. Hiermee kun je namelijk echt overal en iedere spiergroep trainen. Bij deze oefening train je dan de rugspieren, maar je kunt resistance bands ook gebruiken om bijvoorbeeld de benen en borst te trainen. Het is hierbij wel handig om een set van verschillende weerstanden te hebben aangezien je voor de grotere spiergroepen een zwaardere weerstand nodig hebt voor de juiste prikkel. De VirtuFit Pro power band set is zo’n set die bestaat uit 5 resistance bands van verschillende weerstanden. Hierdoor kun je het hele lichaam trainen waar en wanneer je maar wilt! Benieuwd geworden naar de VirtuFit Pro power band set? Klik dan hier voor meer info!

Reactie plaatsen