Resistance Band Bent Over Row

Row oefeningen doen zijn een goede manier om krachtige rugspieren te trainen. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je de schouders goed naar achter houd in je natuurlijke houding. De Bent Over Row met een barbell is waarschijnlijk de bekendste row oefening die er is en deze kun je met veel verschillende materialen uitvoeren. De meeste mensen hebben namelijk niet de ruimte om een barbell en wat gewichtsschijven te hebben. Daarom is er ook een variatie om de Bent Over Row te doen met een resistance band. Dit is dan de Resistance Band Bent Over Row.

De aandacht bij de Resistance Band Bent Over Row ligt vooral op de grote rugspieren. Deze worden primair getraind. Daarnaast is het naar achter trekken van de schouders, ook wel retractie genoemd, erg belangrijk bij alle row oefeningen. De achterkant van de schouders wordt dus ook getraind. En ook de biceps in de armen krijgen een trainingsprikkel bij deze oefening. Dan volgt hieronder de uitleg van de Resistance Band Bent Over Row.


Stap 1: Pak de uiteinden van de resistance band met beide handen vast en leg vervolgens het middelste gedeelte van de band op de grond. Blijf hierbij de uiteinden vast houden. Stap daarna met beide voeten op de resistance band.

Stap 2: Neem vervolgens de startpositie aan door de knieën licht te buigen en het lichaam voorover te houden door de heupen te buigen. Houd hierbij een rechte rug. De armen zijn nog gestrekt in deze houding.

Stap 3: Trek wanneer je de startpositie hebt ingenomen de schouders naar elkaar toe en de resistance band met beide armen omhoog. Hierbij gaan de ellebogen omhoog waarbij de onderarmen verticaal naar beneden blijven wijzen. Blijf omhoog gaan met de ellebogen totdat deze voorbij het lichaam zijn.

Stap 4: Houd de armen bovenin even in dezelfde positie voordat je deze weer naar beneden laat zakken. Doe dit gecontroleerd en zorg ervoor dat de armen gestrekt zijn voordat de schouders weer naar voren gaan.

Stap 5: Wanneer je weer in de startpositie bent, herhaal je de beweeg weer om de volgende herhaling te maken.

De Bent Over Row is een oefening die normaal gedaan wordt met een barbell, maar door gebruik te maken van een resistance band is het toch mogelijk om ook deze oefening thuis te doen. Daarnaast geven resistance bands toegang tot veel meer oefeningen die je eerst alleen in de sportschool kon doen. Resistance bands zijn daarom een must als je thuis wilt sporten. Het is dan wel handig om set met verschillende weerstanden te hebben. Dan is het namelijk mogelijk om voor iedere oefening de juiste weerstand te hebben. De power band set van VirtuFit bestaat uit vijf resistance bands met oplopende weerstanden. Daarmee is iedere oefening mogelijk die je maar kunt bedenken. Ben jij nu ook benieuwd geworden naar de VirtuFit Pro power band set? Klik dan hier voor meer info erover.

Reactie plaatsen