Onlinevis banner
05 mei 2022 

Heerlijke wrap met koud gerookte zalm en veldsla

Een heel makkelijk tussendoortje zijn wraps, al zeg ik het zelf. Deze zijn namelijk vaak heel simpel en snel om te maken. Daarnaast vind ik ze ook heel makkelijk om mee te nemen voor onderweg. Je rolt ze namelijk in een vel aluminiumfolie en ze zijn klaar om mee te nemen. Zo ook deze wrap met koud gerookte zalm. In een eerdere wrap heb ik dan weer warm gerookte zalm gebruikt. Deze wrap bevat naast zalm ook nog veldsla en een heerlijk frisse honing mosterd dressing. Dit is dan ook een ideaal tussendoortje om zo wat eiwitten en groente midden op de dag binnen te krijgen. Lekker en gezond dus! Hieronder vind je hoe je deze heerlijke wrap zelf maakt.

Voedingswaarde

Hieronder is de voedingswaarde voor deze wrap met koud gerookte zalm te vinden.

NutriëntPer wrap
Kcal:312 kcal
Eiwitten:19 gr
Koolhydraten:24 gr
waarvan suikers:2 gr
Vetten:15 gr
waarvan verzadigd:3 gr
enkelvoudig onverzadigd:5 gr
meervoudig onverzadigd:5 gr
Vezels:2 gr
Zout:3 gr

Deze wraps met koud gerookte zalm zelf maken in 5 minuten

Stap 1: Leg een vel aluminiumfolie klaar voor als je de wrap wilt meenemen naar bijvoorbeeld je werk. Doe daar vervolgens de tortilla wrap op.

Stap 2: Leg daarna de veldsla op de wrap en vervolgens doe je daar de honing mosterd dressing overheen. Als laatste top je af met de koud gerookte zalm plakken.

Stap 3: Rol de wrap op en voor als je deze wilt bewaren voor later rol je er het aluminiumfolie ook omheen.

And it’s a wrap!

wrap koud gerookte zalm

Naast wraps is koud gerookte zalm ook heerlijk door salades of gewoon als broodbeleg. Daarnaast is het ook nog eens super goed voor je lichaam. Zalm bevat namelijk veel eiwitten en is daarnaast ook rijk aan gezonde vetzuren zoals omega-3. Alleen het is lastig om kwalitatief goede zalm voor een eerlijke prijs te krijgen. Daarom koop ik zalm en andere vis via palingshop.nl. via hen krijg je verse vis voor een goede prijs. Wil jij nou deze wrap ook een keer proberen? Klik dan snel hieronder voor de gerookte zalm van palingshop.nl!


  Tip: Door de hoeveelheid vet in gerookte zalm zijn deze wraps wel wat hoger in calorieën. Wanneer je doel is om af te vallen is het alsnog van belang om voldoende eiwitten binnen te krijgen via bijvoorbeeld zalm. Vervang daarom de tortilla wrap voor een groente wrap om zo het aantal calorieën te verlagen.

Reactie plaatsen