Onlinevis banner
06 april 2021 

Simpele wrap met kipfilet en spinazie

Af en toe heb je tussen de grote maaltijden door wel eens zin om nog iets te eten. Iets wat wij vaak tussendoor eten en veel mee kunnen variëren zijn tortilla wraps gevuld met allerlei soorten gezonde voeding! Wraps zijn een ideaal tussendoortje. Zo kun je ze in aluminiumfolie rollen en dan meenemen naar werk of school om daar te eten in plaats van iets uit de automaat te halen. Daarnaast zijn wraps ook nog eens heel makkelijk te maken. De wrap die we hieronder laten zien is met kipfilet, spinazie en pesto. Door de kipfilet is de wrap een goede bron van eiwitten. Daarnaast is deze wrap ook nog eens laag in calorieën! Hieronder leggen wij uit hoe jij deze simpele wrap met kipfilet, spinazie en pesto zelf kunt maken.

Voedingswaarde (per wrap)

Hieronder volgt de voedingswaarde per wrap.

Nutriëntper wrap
Kcal:228 kcal
Eiwitten:11 gr
Koolhydraten:24 gr
waarvan suikers:1 gr
Vetten:9 gr
waarvan verzadigd:2 gr
enkelvoudig onverzadigd:0 gr
meervoudig onverzadigd:5 gr
Vezels:2 gr
Zout:0.8 gr


Bereiding (5 minuten)

  1. Leg de wrap plat klaar op een vel aluminiumfolie en smeer vervolgens de groene pesto erover heen.

2. Leg vervolgens de verse spinazie op de onderste helft van de wrap en leg daarna de plakken gebraden kipfilet op de spinazie.

3. Rol de wrap strak op en leg de opgerolde wrap in het midden van het vel aluminiumfolie. Vouw de zijkanten van het vel om de uiteinden van de wrap en rol daarna de wrap in het vel aluminiumfolie.

And it's a wrap!

  Tip: Als je probeert af te vallen kun je de calorieën verlagen door de gewone tortilla wrap vervangen voor een groente wrap. Naast dat groente wraps minder calorieën bevatten, zijn ze ook nog eens heel lekker! Wij gebruiken zelf vaak de paprika & chili tortilla’s van No Fairytales.

MD
Door

MD

op 16 Apr 2021

Door de ‘Tip’ had ik besloten om die groentewraps toch eens te proberen, en wauw! Super idee, maakt het nog lekkerder. Dankjewel!

Mike en Max
Door

Mike en Max

op 27 Apr 2021

Hoi MD, graag gedaan! Wat fijn dat je onze tip hebt uitgeprobeerd! Met sportieve groet, Mike & Max

Reactie plaatsen