Onlinevis banner
06 november 2021 

Foodhack: makkelijk en snel pulled salmon maken

Pulled salmon is onwijs lekker en ook nog eens bij heel veel maaltijden te gebruiken. Zo is het te gebruiken voor op brood en in wraps. Daarnaast is het ook heerlijk als toevoeging aan verschillende salades. Om pulled salmon te maken kun je gebruik maken van zowel warm gerookte als gebakken zalm. Koud gerookte zalm gebruiken wij hiervoor eigenlijk niet aangezien de textuur van het vlees hiervoor niet geschikt is. Maar in dit voorbeeld maken we dus gebruik van een stuk warm gerookte zalmstaart.

Zalm is een vette vissoort en daardoor rijk aan Omega-3 vetzuren en dat zorgt voor een gezonde werking van het hart. Daarnaast bevat zalm heel veel eiwitten en is het dus ook goed voor het herstel van de spieren in het lichaam. Dan volgt hieronder de uitleg van hoe je precies pulled salmon moet maken van warm gerookte zalm.

Pulled salmon maken doe je zo!

Het eerste wat je doen is een groot snijplank pakken om op te werken. Zorg dat deze groot genoeg is zodat je de ruimte hebt om de zalm goed uit elkaar te trekken. Leg vervolgens de warm gerookte zalmstaart erop.

Pulled salmon maken stap 1

Daarna pak je met een hand de zalmstaart bij het uiteinde vast. Met de andere hand pak je er een vork bij om de zalm daadwerkelijk uit elkaar te trekken.

Pulled salmon maken stap 2

Vervolgens trek je het vlees van de zalm met de vork van de huid af en uit elkaar. Terwijl je dit doet blijf je met je andere hand het uiteinde vasthouden zodat de zalm op de plaats blijft liggen. Blijf dit doen totdat je al het vlees van de huid hebt afgetrokken.

Pulled salmon maken stap 3

En op deze manier heb je heel makkelijk en snel zelf pulled salmon gemaakt.

In dit voorbeeld hebben wij dus gebruik gemaakt van een warm gerookte zalmstaart van palingshop.nl, maar het is ook mogelijk om pulled salmon te maken met gebakken zalm. Daarvoor heb je dan verse zalmfilet nodig die je dan zelf bakt. Voor de rest zijn de stappen hetzelfde.

Zelf eten wij vaak zalm voor de gezonde Omega-3 vetzuren en de hoeveelheid eiwitten. Alleen de kwaliteit ervan loopt heel erg uiteen bij verschillende locaties. Daarom bestellen wij onze zalm en andere vis via de palingshop. Naast producten van uitstekende kwaliteit, heb je jouw bestelling ook nog eens snel in huis. Deze wordt namelijk de volgende werkdag gekoeld verzonden. Klik daarom snel hieronder voor gerookte zalm van de palingshop!

Reactie plaatsen