Onlinevis banner
07 januari 2023 

Lekkere crunchy chicken wrap met zoetzure groente

Dit is echt een traktatie voor jezelf! Namelijk een heerlijke crunchy chicken wrap met zoetzure groente. Misschien niet zo gezond als dat je normaal van me gewend bent, maar dat neemt niet weg dat er wel wat gezondheidsvoordelen aan deze snack zitten. Zo zit er flink wat groente in deze wrap en ook nog eens wat eiwitten. Alleen er zit ook een nadeel aan deze crunchy chicken wrap. De krokante kipschnitzel die je voor de recept gebruikt, bevat wel wat vet. Houd hier dus rekening mee bij je sportieve doeleinden. Dan volgt hieronder het boodschappenlijstje en de details met daarna de bereiding van deze heerlijke crunchy chicken wrap!

Details van de crunchy chicken wrap

Crunchy chicken wrap details

Bereiding van de zoetzure groenten

En dan is het nu tijd voor de bereiding van de wraps! Dit recept vergt wel wat meer tijd en voorbereidingen dan een aantal voorgaande wrap recepten. Voor een goed resultaat van de zoetzure groenten, moet je de groenten namelijk minimaal 24 uur laten weken in een pot. Maar daar krijg je qua smaak dan ook weer heel veel voor terug. Daarom volgt hieronder eerst hoe je de zoetzure groenten moet maken.

Stap 1: Voeg het water, natuurazijn en suiker samen in een pan en breng dit aan de kook. Vervolgens blijf je dit koken totdat alle suiker is opgelost.

Stap 2: Doe daarna de groenten in de pan en kook deze een minuut mee. Giet vervolgens de groenten af waarbij je het kookvocht opvangt en bewaart. Daarna laat je alles afkoelen.

Stap 3: De volgende stap is de groenten in een grote afsluitbare pot doen. Voeg er eventueel naar smaak wat vers gemalen peper en zeezout aan toe. Schenk daarna het zoetzure kookvocht in de pot totdat de groenten ondergedompeld zijn. Daarna is het minimaal 24 uur wachten zodat het kookvocht in de groenten kan trekken. Daarna is het klaar om te serveren.

Crunchy chicken wrap

Dit is mijn manier van hoe ik zoetzure groente maak. Zelf maak ik altijd wat meer zodat ik het vaker kan gebruiken in allerlei recepten. Het is namelijk een lekkere manier om meer groenten binnen te krijgen op een dag. Daarnaast is het ook mogelijk om er lekker mee te variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens andere groenten die bijvoorbeeld je eigen voorkeur hebben. Of voeg wat extra kruiden toe voor weer net een andere smaak. Deze zoetzure groenten zijn een heerlijke toevoeging aan de crunchy chicken wrap en daarvoor vind je het recept hieronder!

Bereiding van de crunchy chicken wrap

Dan volgt hieronder de bereiding van deze heerlijke crunchy chicken wraps met zoetzure groenten. En dit gaat super snel. Wat het meeste tijd kost is het bakken van de kipschnitzel. Voor de rest is het zo gepiept om heel eenvoudig 2 wraps te maken.

Stap 1: Bak de krokante kipschnitzel volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wanneer deze klaar is, haal je de kipschnitzel uit de pan en snijd je deze in repen.

Stap 2: Pak er vervolgens de wraps, de zoetzure groenten en de chili saus erbij. Leg de wraps neer en doe op een helft de zoetzure groenten. Doe er daarna de chili saus op.

Stap 3: Pak er nu de lente ui bij. Snijd deze in fijne ringen en garneer de wraps met de gesneden lente ui.

Stap 4: Het laatste wat op de wraps gaat is de krokante kipschnitzel. Beleg iedere wrap met de helft van de gesneden kipschnitzel. Daarna is het tijd om de wraps op te rollen en op te eten!

And it’s a wrap!

Zoals ik al in de intro zei is dit echt een traktatie. En ook al is deze crunchy chicken iets minder gezond dan voorgaande wraps, het is alsnog stukken gezonder dan vele andere snacks. Daarnaast krijg je aardig wat eiwitten en groenten binnen met deze snack, waardoor het helpt bij het herstel van de spieren van het lichaam na een workout. Heb je deze wrap zelf gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond!

Reactie plaatsen