Dit sausje kennen we allemaal wel natuurlijk, knoflooksaus. Deze heerlijke saus met die bekende knoflooksmaak is niet weg te denken bij allerlei verschillende gerechten. Alleen de knoflooksaus uit een fles of pot is helaas niet zo goed voor je. Deze bevat namelijk heel vaak veel vetten en suikers en is daardoor hoog in calorieën. Niet echt gezond dus. Maar wat nou als je zelf knoflooksaus kunt maken binnen 10 minuten? Deze zelfgemaakte knoflooksaus is niet alleen veel gezonder, maar ook veel lekkerder. Hierna wil je nooit meer anders bij je broodje shoarma of wrap met falafel! Daarnaast kun je deze knoflooksaus ook gebruiken als dip bij groentesticks of bij de BBQ. Wil je weten hoe je zelf deze knoflooksaus binnen 10 minuten op tafel zet? Kijk dan snel hieronder voor de bereiding!
Voedingswaarde
Hieronder volgt de voedingswaarde van deze zelfgemaakte knoflooksaus per 100 gram.
Nutriënt | Per 100 gr |
---|---|
Kcal: | 210 kcal |
Eiwitten: | 6,2 gr |
Koolhydraten: | 5 gr |
waarvan suikers: | 3,7 gr |
Vetten: | 18,7 gr |
waarvan verzadigd: | 3,7 gr |
enkelvoudig onverzadigd: | 5 gr |
meervoudig onverzadigd: | 8,7 gr |
Vezels: | 1,2 gr |
Zout: | 1 gr |
Zelf knoflooksaus maken in minder dan 10 minuten
Naast dat deze saus heel snel te maken is, heb je er ook helemaal niet veel spullen voor nodig. Je hebt namelijk een kommetje nodig om de saus in te doen en een mes en snijplank om wat ingrediënten op te snijden. Dan volgt hieronder hoe je de saus zelf maakt binnen 10 minuten.
Stap 1: Pak het kommetje erbij en doe daar de Griekse yoghurt, mayonaise en citroensap in. Vervolgens meng je dit allemaal door elkaar.
Stap 2: Daarna pak je de teentjes knoflook erbij en pel je ze. Vervolgens leg je deze op de snijplank en plet je ze met het lemmet van een mes. Daarna snijd je de teentjes in kleine stukjes. Het is ook mogelijk om de teentjes knoflook te persen met een knoflookpers.
Stap 3: Het volgende wat je doet is de peterselie en bieslook erbij pakken. Dit snijd je dan fijn op de snijplank en doe je dit samen met de knoflook in het kommetje.
Stap 4: Meng vervolgens alles door elkaar heen om je eigen zelfgemaakte knoflooksaus compleet te maken. Breng daarna nog even op smaak met peper en zout.
Dit is de manier hoe je deze heerlijke knoflooksaus zelf kunt maken. Wanneer je de saus een tijdje laat staan trekt de knoflook nog meer in de saus en daardoor krijgt de saus een nog sterkere smaak. Maar let er wel op, deze zelfgemaakte saus is hooguit 5 dagen houdbaar en je moet deze dan gekoeld bewaren in de koelkast.