Onlinevis banner
19 september 2022 

Heerlijke frisse rucola salade met granaatappel pitjes en mango

Laatst heb ik dus laten zien hoe je heel makkelijk en snel granaatappel pitjes krijgt uit een hele granaatappel. Alleen waar kun je die allemaal voor gebruiken? Deze granaatappel pitjes zijn een heerlijke toevoeging aan allerlei salades. Naast dat ze lekker zoet zijn, zitten ze ook bomvol met allerlei vitamines en mineralen. Daarom volgt hieronder een voorbeeld van een salade met granaatappel pitjes. Deze heerlijke frisse en zoete salade van onder andere rucola bevat ook nog geitenkaas en mango en hieronder lees je hoe je deze moet maken.

Voedingswaarde per salade

Hieronder volgen de voedingswaarde per salade. Wanneer je deze heerlijke frisse salade met granaatappel pitjes deelt, betekent dit dat je maar de helft van alle nutriënten binnen krijgt en dus ook de helft calorieën.

NutriëntPer salade
Kcal:368 kcal
Eiwitten:10 gr
Koolhydraten:27 gr
waarvan suikers:21 gr
Vetten:23 gr
waarvan verzadigd:7 gr
enkelvoudig onverzadigd:10 gr
meervoudig onverzadigd:6 gr
Vezels:5 gr
Zout:1 gr

Bereiding van deze salade met granaatappel pitjes

Dan volgt hieronder hoe je deze heerlijke rucola salade met onder andere granaatappel pitjes moet bereiden. De bereiding leg ik stap voor stap uit. Dus zorg ervoor dat je alle ingrediënten en benodigdheden klaar hebt liggen zodat je meteen aan de slag kan.

Stap 1: Als eerste haal je de granaatappel pitjes uit de granaatappel. Dat is heel snel gedaan op deze manier. Wanneer je dit hebt gedaan, leg je deze voor nu even aan de kant.

Stap 2: Vervolgens snijd je de mango en geitenkaas in blokjes en de walnoten in stukjes. De walnoten kun je eventueel ook stampen met een vijzel. Leg deze ingrediënten daarna ook voor nu aan de kant.

Stap 3: Dan is het nu tijd om de dressing te maken. Dit doe je door de gekozen kruiden in een bakje te doen en daar de olijfolie en het water aan toe te voegen. Vervolgens meng je dit door goed te roeren.

Stap 4: Doe daarna de rucola slamelange in een kom en giet daar de dressing over. Meng dit goed door elkaar om dit vervolgens af te toppen met de granaatappel pitjes, stukjes mango en de geitenkaas. Besprenkel de salade als laatste met de stukjes walnoot.

Salade granaatappel pitjes

En voilá! Zo zet je deze heerlijke frisse rucola salade met granaatappel pitjes in een handomdraai in elkaar. Dit recept is namelijk met 10 minuten klaar om te serveren. Naast dat deze salade heel erg lekker is, is deze ook nog eens heel gezond! De granaatappel pitjes zijn namelijk een bron van allerlei vitaminen en mineralen. Daarnaast krijg je ook nog wat gezonde onverzadigde vetten binnen door de walnoten. Kortom, dit is een hele lekkere salade die ook nog heel goed voor je is!

Reactie plaatsen