Onlinevis banner
23 augustus 2022 

Foodhack: makkelijk en snel een granaatappel ontpitten doe je zo!

Een heerlijk verfrissend tussendoortje is bijvoorbeeld een salade met granaatappel pitjes. Dit is namelijk niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond. De pitjes van de granaatappel zijn rijk aan verschillende vitamines en mineralen en dat maakt ze zo goed voor het lichaam. Alleen het is nogal lastig om de granaatappel te ontpitten zonder een bende van je keuken te maken. Daarom geef ik jou hieronder een foodhack waarmee je makkelijk en snel een granaatappel kunt ontpitten zonder troep in de keuken!

Maar waarom zijn granaatappel pitjes zo gezond?

De granaatappel zelf is eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Sterker nog, de schil is niet eens eetbaar! De binnenkant is datgene wat telt bij de granaatappel. Daar zitten namelijk al die overheerlijke pitjes die het vruchtvlees vormen. Hierin zitten ook alle voedingsstoffen die de granaatappel pitjes zo gezond maken.

Het vruchtvlees van de granaatappel zit namelijk bomvol met de mineralen magnesium en kalium. Dit is erg goed voor onder andere je spieren, zenuwen en het hart. Daarnaast bevat het ook nog wat calcium wat onder andere je botten versterkt. De granaatappel pitjes zijn tevens ook rijk aan vezels en vitamine B, C en K.

Maar wat deze pitjes nou echt zo gezond maken zijn de antioxidanten met de naam polyfenolen. Deze antioxidanten beschermen de cellen in het lichaam van schadelijke invloeden van buitenaf zoals virussen en bacteriën. Daarnaast werken ze zelfs ontstekingsremmend.

Granaatappel ontpitten

Naast al deze goede voedingsstoffen, bevatten de granaatappel pitjes ook wel veel suikers. Dit zijn wel natuurlijke suikers genaamd fructose, maar deze bevatten ook gewoon 4 calorieën per gram suiker. En er zit al 12 gram suiker in 100 gram pitjes. Dit is het enige nadeel wat aan granaatappel pitjes zit want voor de rest zijn ze dus super gezond! Alleen hoe krijg je nou die pitjes eruit?

Hoe makkelijk en snel een granaatappel ontpitten?

Een granaatappel ontpitten is eigenlijk heel simpel en hieronder leg ik jou stapsgewijs uit hoe je dit voor elkaar krijgt. Deze foodhack is heel makkelijk en super snel! Daarnaast maak je met deze foodhack ook geen troep in je keuken.

Stap 1: Rol de granaatappel over een oppervlak (bijvoorbeeld het aanrecht) waarbij je een beetje druk toepast. Hiermee maar je de pitjes alvast een beetje los in de schil.

Stap 2: Pak er een snijplank en een mes bij. Leg de granaatappel op de snijplank en snijd deze doormidden.

Stap 3: Vervolgens pak je er een kom en een grote houten lepel bij. Daarna pak je een helft van de granaatappel en houd je deze dicht boven de komHet is nu namelijk tijd om de granaatappel te ontpitten. Sla met de bolle kant van de lepel tegen de granaatappel terwijl je tegelijkertijd in de granaatappel knijpt. Hierdoor vallen de pitjes in de kom.

Granaatappel ontpitten

Stap 4: Herhaal dit met de andere helft van de granaatappel om zo alle pitjes eruit te krijgen. En dan is dit het eindresultaat!

Granaatappel ontpitten

En zo krijg je het heel snel en makkelijk voor elkaar om een granaatappel te ontpitten. Daarnaast heb je ook nog eens geen troep met deze foodhack! Deze granaatappel pitjes kun je dan toevoegen aan een heerlijke frisse rucola salade met mango en geitenkaas.

Reactie plaatsen