Onlinevis banner
14 januari 2022 

Foodhack: Voorkomen dat je snijplank schuift is super simpel

Bij bijna iedere maaltijd die je bereidt, moet je iets snijden op een snijplank. Zo wil je bijvoorbeeld lekker stukjes fruit door je ontbijt doen. Of je wilt een kipfilet in stukken snijden voor een pasta- of wok gerecht. Daarnaast heb je de snijplank ook nodig voor wanneer je ingrediënten moet snijden voor een salade zoals bijvoorbeeld blokjes komkommer. Wanneer je dus iets wilt snijden is het van belang om een goed scherp mes te hebben en een goede snijplank. Daarnaast wil je ook voorkomen dat de snijplank schuift om ongelukken te voorkomen. Met de volgende foodhack laat ik jou zien hoe je dit heel simpel voor elkaar krijgt.

Het is erg belangrijk dat je met goede spullen bezig bent in de keuken. Hiermee werk je namelijk sneller en veiliger. Met een scherp mes werk je bijvoorbeeld veel effectiever dan met een bot mes. Daarmee ga je waarschijnlijk meer mee hakken en is er een hoger risico op uitschieten waardoor je in je vingers snijdt. Met een scherp mes werken is dus ook veiliger. Wat ook de veiligheid ten goede komt is dat je een goede snijplank gebruikt. Hierop blijft datgene wat je wilt snijden goed liggen zonder te verschuiven. Alleen de snijplank kan nog wel over het aanrecht schuiven waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit.

Voorkomen dat je snijplank schuift

Om te voorkomen dat je snijplank over het aanrecht schuift, kun je 2 manieren toepassen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn een theedoek of een dweiltje. Bij de eerste manier leg je eerst de theedoek op het aanrecht en vervolgens leg je daar de snijplank op. Bij de andere manier maak je eerst het dweiltje vochtig. Daarna leg je deze op het aanrecht om er vervolgens de snijplank op te leggen.

Door deze super simpele manieren toe te passen verhoog je de weerstand van de snijplank op het aanrecht. Hierdoor heb je minder kans dat de snijplank weg schuift. Dit betekent dat je sneller en veiliger de ingrediënten voor je gerechten kunt snijden zoals bijvoorbeeld komkommer in blokjes of een ui snipperen.

Reactie plaatsen