Onlinevis banner
01 mei 2021 

Foodhack: Snel komkommer in blokjes snijden

De ene persoon is snel klaar in de keuken, terwijl de ander voor zijn/haar gevoel uren in de keuken staat. Voor deze mensen hebben wij foodhacks getest om de tijd in de keuken te verkorten en leuker te maken. Het eerste onderwerp hiervan is hoe je zelf snel een komkommer in blokjes moet snijden. Deze blokjes komkommer zijn een uitstekende toevoeging aan bijvoorbeeld salades en wraps.

Komkommer is een soort nachtschade en is uitermate geschikt voor een gezond voedingspatroon. Zo is komkommer bijvoorbeeld erg laag in calorieën omdat het veel water bevat. Daarnaast zijn komkommers rijk aan vitamine C en bevatten ze veel antioxidanten.

Voor deze foodhack heb je alleen maar een mes en snijplank nodig. Daarnaast kun je deze techniek ook eenvoudig toepassen op andere groentes zoals courgette, aubergine en prei!

Snel komkommer snijden doe je zo!

Als eerste leg je de komkommer op de snijplank en snijd je het kopje van de komkommer eraf.

Snel komkommer snijden

Vervolgens snijd vanaf de kop z’n kant recht in de komkommer over de lengte totdat je genoeg komkommer hebt. Dit herhaal je vervolgens een paar keer totdat je een soort ruitpatroon op de bovenkant van de komkommer hebt gecreëerd.

Snel komkommer snijden

Daarna leg je de komkommer weer neer op de snijplank en snijd je de komkommer zoals je normaal zou doen om plakjes te snijden. Doordat je de komkommer al had ingesneden vanaf de bovenkant, krijg je nu dus alleen blokjes.

Snel komkommer in blokjes snijden

Door deze techniek toe te passen krijg je dus heel snel en makkelijk een grote hoeveelheid blokjes komkommer. Voordat wij deze techniek kenden, sneden we eerst de komkommer in plakken en daarna pas de plakken in blokjes. Dit kostte natuurlijk veel tijd die we veel beter in iets anders konden steken. Maar nu waren we dus ruim twee keer zo snel. Daarnaast kun je deze techniek dus ook makkelijk toepassen op andere soorten groente!

Reactie plaatsen