Onlinevis banner
26 juni 2021 

Foodhack: Makkelijk eidooier scheiden van het eiwit

Een ei dat hoort erbij. Eieren zijn namelijk rijk aan proteïne, ook wel eiwitten genoemd. Daarom zijn eieren uitermate geschikt om te eten wanneer je spiermassa wilt aankomen. Alleen het eiwit en de eidooier bevatten allebei weer verschillende voedingsstoffen. De naam zegt het natuurlijk al, het eiwit bestaat alleen maar uit eiwitten. Er zitten dus geen vetten in het eiwit. Daarom is het eiwit een uitstekende bron van eiwitten als je jouw vetpercentage wilt verlagen. Dit kan dus een goede reden zijn om de eidooier te scheiden van het eiwit.

De eidooier bevat dus de vetten. De meeste calorieën zitten daarom dus ook in de dooier. Daarnaast is de eidooier rijk aan verschillende vitamines zoals onder andere vitamine A, D en E. Het heeft dus zeker voordelen om hele eieren te eten. Maar als je bijvoorbeeld zelf eiwitpannenkoeken wilt maken, heb je meer eiwitten nodig dan eidooiers. Daarom hebben wij hier een foodhack waarmee je makkelijk de eidooier kan scheiden van het eiwit. Met deze manier voorkom je zelfs vieze handen.

Eidooier scheiden van het eiwit zonder vieze handen!

Om makkelijk de eidooier te scheiden van het eiwit heb je niet veel nodig. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn:  

  • Een kommetje
  • Een leeg plastic flesje
Benodigdheden

Voor de eerste stap heb je het kommetje nodig. Je haalt het ei uit de schaal en doet deze in de kom. Doe dit voorzichtig zodat de eidooier heel blijft en er geen scherven van de schaal in het kommetje komen.

Stap 1 eidooier scheiden van het eiwit

Vervolgens pak je het lege flesje erbij. Daar knijp je de lucht uit en daarna plaats je de mond van het flesje op de eidooier.

Stap 2 Eidooier scheiden van het eiwit

Zodra je de mond van het flesje op de eidooier hebt gezet, laat je de lucht weer terug lopen in het flesje. Hiermee wordt ook de eidooier het flesje in gezogen en dan blijft alleen het eiwit over in het kommetje.

Stap 3 Eidooier scheiden van het eiwit

That's it! klinkt makkelijk toch? is het ook. Op deze manier scheid jij dus in no-time de eidooier van het eiwit zonder jouw handen vies te maken! Laat het ons weten waar jij deze eiwitten voor gebruikt.

Reactie plaatsen