Onlinevis banner
23 oktober 2021 

Breville Blend Active review: De ideale blender voor smoothies?

Het is ontzettend handig om een blender bij de hand te hebben in de keuken. Een blender is namelijk voor meerdere dingen te gebruiken, waaronder bij het maken van sauzen en smoothies. Echter, een nadeel van veel blenders is dat ze best groot zijn en daardoor is er eigenlijk geen plek ervoor op het aanrecht. Door de grootte zijn deze blenders ook niet makkelijk op te bergen in bijvoorbeeld een keukenkastje. Dit is niet het geval bij de Blend Active blender van Breville aangezien dit een heel compacte blender is. Daarom kijken we in dit review naar de Blend Active van Breville. Hoe goed is de Breville Blend Active nou echt?

Wat is de Breville Blend Active?

De Breville VBL120 Blend Active zoals de blender volledig heet, is een zeer compacte blender. Daardoor is deze blender makkelijk en snel in gebruik te nemen. Daardoor is de Breville Blend Active uitermate geschikt om bijvoorbeeld snel een smoothie of milkshake te maken. Zelf maken wij vaak gebruik van een blender om een smoothie te maken. Eén van deze smoothies is een heerlijke eiwitrijke fruit smoothie met frambozen en kiwi. Hoe je deze kunt maken vind je hier.

Doordat de Breville Blend Active een compacte blender is, is het energieverbruik ook erg laag. Het vermogen van deze blender ligt namelijk op 300 Watt terwijl dit bij veel andere blenders veel hoger ligt. Die hebben meestal een vermogen van rond de 600 Watt. Hierdoor is de Breville Blend Active een stuk minder krachtig dan andere blenders en daardoor eigenlijk niet geschikt voor de wat hardere soorten voeding. Daarnaast kan deze blender maar op 1 snelheid draaien.  

De Breville Blend Active heeft een strak design. De kleur aan de buitenkant is zwart en er zitten voor de rest ook geen andere toeters en bellen op. Er zit één knop aan de voorkant en dat is om het vierdelige mes te laten draaien. Het koord voor de stroomtoevoer heeft geen ruimte om in opgeborgen te worden. Je kunt hem om de blender heen wikkelen als je hem wilt opbergen.

Wat zit er nog meer bij?

De blender bestaat uit drie delen. Dit zijn de machine zelf, de beker om de ingrediënten in te doen en het mes die je op de beker kan draaien. Hiermee heb je alles om bijvoorbeeld een smoothie te maken. Naast het mes die je op de beker kan draaien is er ook nog een ander accessoire bijgeleverd. Een dop met een drinktuit. Hierdoor kun je jouw zelfgemaakte smoothie in één keer meenemen zonder deze over te schenken in een andere hersluitbare beker. Dit scheelt afwas. Daarnaast is de beker dusdanig ontworpen dat deze in de bekerhouder van een auto past. Heel handig voor als je met de auto van A naar B gaat.

Een ander item wat er ook bij zit is een wat kleiner bekertje voor op het mes. Dit is een veiligheidsdop om het mes te beschermen. Alleen je kunt het ook gebruiken om iets mee te blenden. Met deze kleinere beker kun je bijvoorbeeld heel goed kruidenpasta’s maken voor Aziatische gerechten.

Voordelen en nadelen

Dan is het nu tijd om de blender onder de loep te nemen. Hieronder vind je alle voor- en nadelen van de Breville Blend Active.

Voordelen

Een van de grootste voordelen van de Breville Blend Active is toch wel het compacte formaat. Door het compacte formaat, is de blender makkelijk op te bergen en neemt het ook weinig ruimte in. Als je een groot keukenblad hebt is het zelfs mogelijk om de blender gewoon op het aanrecht te laten staan zonder deze op te bergen. Een ander voordeel van het compacte formaat is dat de blender veel minder energie verbruikt dan grotere blenders. Hierdoor reduceer je je stroomverbruik.

Naast het compacte formaat is de Breville Blend Active ook makkelijk in gebruik. Je doet hem in het stopcontact, draait het mes er op en zet hem aan. Easy as that. Meer toeters en bellen bevat hij niet.

Wat ook in het voordeel spreekt van de Breville Blend Active is één van de accessoires die is bijgeleverd. Door de bijgeleverde drinkdop met hersluitbare drinktuit is je smoothie direct na het blenden klaar om mee te nemen. De blender is namelijk zo ontworpen dat je de dop erop draait en er direct een bidon van hebt gemaakt.

Nadelen

Naast bovenstaande pluspunten zijn we ook een paar minpunten tegen gekomen tijdens ons review. Zo hebben we het lage energieverbruik van de Breville Blend Active als één van de pluspunten genoemd, maar dit heeft ook een keerzijde. Hierdoor is de blender ook minder krachtig dan de grotere blenders. Dat betekent dat de blender niet geschikt is om harde voeding zoals brokken chocolade te malen. Voor fruit is deze blender wel uitermate geschikt.

Een ander nadeel wat we tegenkwamen was dat er geen maatweergave op de beker stond. Hierdoor moet je vloeistoffen zoals bijvoorbeeld havermelk eerst in een aparte maatbeker afmeten en daarna pas in de beker van de blender doen. Dit is in onze ogen een extra handeling die eigenlijk niet nodig was. Maar verder konden we niks slechts meer vinden voor ons review van de Breville Blend Active.

Conclusie review Breville Blend Active

Als we kijken naar alle voor- en nadelen vinden wij dit uiteindelijk gewoon een hele goede blender. De goede punten van de Breville Blend Active zorgen ervoor dat het gewoon een hele praktische blender is die ook nog eens makkelijk te gebruiken is. De goede punten vinden wij dus:

Zeer compact en daardoor kun je de blender makkelijk opbergen

Makkelijk in gebruik

Laag in energieverbruik

Drinkdop bijgeleverd en daardoor ideaal om de smoothie mee te nemen voor onderweg

Wij vinden dit de meest ideale blender om smoothies en milkshakes mee te maken! Wil jij nou meer te weten komen over de Breville Blend Active? Klik dan hieronder voor meer info!De meest ideale blender voor smoothies en milkshakes!

Breville Blend Active review
Reactie plaatsen