Fish en chips ken je vast wel als het klassieke Britse comfort food, maar met een gezonde twist wordt het pas echt interessant. Deze gezonde versie combineert ovengebakken kibbeling, smaakvol en een stuk lichter dan gefrituurde vis, met goudbruin gebakken friet of aardappeltjes. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die je zonder schuldgevoel kunt eten. De frisse ravigotesaus die je erbij serveert, maakt het gerecht helemaal af en zorgt voor die perfecte balans tussen romig en knapperig. Zo geniet je van de volle smaak van fish en chips op een verantwoorde manier. Gezond eten was nog nooit zo lekker en ook nog eens heel makkelijk zelf te maken! Daarom volgt hieronder mijn recept om zelf lekkere en gezonde fish en chips te maken!
Ingrediënten voor 4 personen fish en chips
Hieronder volgt dan de ingrediëntenlijst voor je eigen gezonde fish en chips. Ik maak dit keer gebruik van aardappelpartjes, maar het staat jou uiteraard vrij om hier voor iets anders te kiezen zoals bijvoorbeeld zoete aardappelfriet. Verder ben ik voor dit recept ervanuit gegaan dat de kibbeling al bereid is. Is dit bij jou nog niet het geval? Klik dan hier voor mijn recept voor onweerstaanbare en gezonde kibbeling.
- 500 gr zelfgemaakte ovengebakken kibbeling
- 600 gr aardappelpartjes met schil
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
- 100 gr ravigotesaus
- Verse peterselie of bieslook als optionele garnering
Stappenplan om zelf gezonde fish en chips te maken
Omdat eigenlijk alles al klaar is voor bereiding, ben je ook nog eens heel snel klaar met deze heerlijke en gezonde variant op fish en chips. Daarom is hieronder het stappenplan te vinden voor het recept.
- Als eerste doe je de aardappelpartjes in een grote kom en daar doe je de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en naar smaak peper en zout bij. Vervolgens roer je dit goed door elkaar.
- Pak er daarna een pan bij en verhit daarin nog een klein scheutje extra vierge olijfolie op middelhoog vuur. Wanneer de olie verhit is, voeg je de aardappelpartjes toe aan de pan en bak je deze voor ongeveer 10 minuten totdat ze gaar zijn. Blijf regelmatig doorscheppen zodat de aardappelpartjes een egale goudbruine kleur krijgen.
- Dan is het in de tussentijd handig om de zelfgemaakte kibbeling erbij te pakken en op te warmen. Hiervoor heb je de keuze om dit ook in een pan op te warmen met een beetje olie of in de magnetron of oven. Ik kies hiervoor de oven. Verwarm deze voor op 200 graden Celsius en leg daarna de kibbeling er gespreid in voor 5 tot 10 minuten totdat de kibbeling warm is. Wanneer je dit perfect uitstippelt zijn de aardappelpartjes en kibbeling ongeveer tegelijk klaar.
- Nu de kibbeling en aardappelpartjes klaar zijn, is het tijd om de borden op te maken. Hierop verdeel je dan de zelfgemaakte kibbeling en de aardappelpartjes en daarna doe je er nog een schep ravigotesaus naast. Om het geheel af te maken heb je nog de optie om het bord te besprenkelen met verse peterselie of bieslook ter garnering voor een frisse touch. Eet smakelijk!
Lekker, gezond en snel, Dat is dit heerlijke recept voor je eigen fish en chips! Het enige wat je misschien nog zou kunnen veranderen is bijvoorbeeld je eigen ravigotesaus maken. Maar af en toe is het gewoon lekker makkelijk om voor een kant en klaar sausje te gaan. Fish en chips blijft natuurlijk wel gewoon het ultieme Britse comfort food.
Voor de zelfgemaakte kibbeling uit de oven is het wel van belang de je kwalitatief goede vis gebruikt van betrouwbare viswinkels. Daarom koop ik altijd mijn vis via Onlinevis.nl. Zo ook voor mijn eigen kibbeling uit de oven. Ik maak hier namelijk gebruik van heerlijke verse stukjes kabeljauwfilet zonder vel. Deze zijn perfect om te gebruiken voor kibbeling of voor Aziatische vispakketjes. Dus wil jij de fantastische smaak van verse vis ervaren? Bestel dan eenvoudig online en geniet thuis van de pure en heerlijke smaken van vis via Onlinevis.nl!