Onlinevis banner
27 januari 2022 

Top 5 must have artikelen wanneer je thuis wilt sporten!

In de lockdown was het natuurlijk een ware uitdaging om te blijven sporten. Daarom ben je misschien thuis aan de gang gegaan. Dit is misschien dan zodanig goed bevallen, dat je ook na de lockdown thuis bent blijven sporten. Alleen blijft het een uitdaging thuis om de spieren voldoende te prikkelen. Welke artikelen heb je bijvoorbeeld echt nodig om thuis te sporten? De keuze daarin is natuurlijk enorm, maar niet iedereen heeft plek om bijvoorbeeld een squatrek te hebben. Daarom volgt hieronder een lijst met mijn top 5 artikelen wanneer je thuis wilt sporten!

Resistance bands om het hele lichaam te trainen

De eerste keuze in deze lijst van artikelen om thuis te sporten zijn resistance bands. Dat zijn elastische banden en ze zijn beschikbaar in verschillende diktes. Hierbij geldt hoe dikker de band, hoe moeilijker het is om deze uit elkaar te trekken en dus hoe zwaarder de weerstand. Hierdoor is het mogelijk om iedere spiergroep met de juiste belasting te trainen. Door de elasticiteit van de resistance bands staat er altijd spanning op de spieren wat weer voor een grotere trainingsprikkel zorgt. Zo kun je dus het hele lichaam optimaal trainen met resistance bands!

Alleen nu vraag jij je misschien af hoe je dat voor elkaar krijgt. Daarom volgt in de video hieronder een workout om je rugspieren sterker te maken. Dit zijn in totaal 5 oefeningen en daarmee pak je iedere spier in je rug aan. Voor meer info over de oefeningen en hoeveel sets en reps je moet doen, klik je hier. Naast deze rug workout is er nog veel meer mogelijk met resistance bands. In de kennistent voeg ik steeds meer nieuwe oefeningen toe zodat je bijvoorbeeld ook de benen, borst en schouders met resistance bands kunt trainen.

Resistance Band Back Workout

Wanneer je voor resistance bands wilt gaan, raad ik wel aan om een set van verschillende weerstanden te nemen. Voor een Squat of Deadlift heb je namelijk een veel sterkere weerstand nodig dan wanneer je een One Arm Row doet. Een goede set resistance bands is dan ook de Tunturi Power Band Set. Deze bestaat uit 5 verschillende banden met oplopende weerstand zodat je iedere spiergroep optimaal kunt belasten. Wil je meer weten over de Tunturi Power Band Set? Klik dan hieronder voor meer info!


1 zware kettlebell voor thuis sporten

Met resistance bands alleen is het natuurlijk heel goed mogelijk om het hele lichaam te trainen. Maar voor net dat beetje extra, wat het onderlichaam nodig heeft, biedt een zwaar object uitkomst. Een zware kettlebell is hiervoor een hele goede optie. Hiermee kun je namelijk heel goed Deadlifts en Squats doen om zo de spieren in het onderlichaam te belasten. Daarnaast is de Kettlebell Swing een hele goede oefening om zowel de kracht en het uithoudingsvermogen van de getrainde spieren te  vergroten.

Kettlebell artikelen om thuis te sporten

Er zijn heel veel verschillende kettlebells, maar welke is daarvan nou de beste? Dat hangt volledig af van je wensen en behoeftes. Wanneer je bijvoorbeeld binnen sport en de vloer van je huis niet wilt beschadigen, is het handiger om een kettlebell te nemen van kunststof. Deze kunststof kettlebells voelen daarnaast ook fijner aan wanneer je deze vasthoudt in de Goblet positie of Front Rack positie. Doe je aan Crossfit? Dan raad ik aan om gietijzeren kettlebells of competitie kettlebells te nemen. Dit zijn namelijk de kettlebells die ook tijdens wedstrijden gebruikt worden en zo ben je sport specifiek bezig. Let er wel op, deze kettlebells zijn van massief ijzer en daardoor niet geschikt om binnen te gebruiken in verband met het eventueel beschadigen van je vloer. Daarom kun je deze kettlebells beter buiten gebruiken in bijvoorbeeld je eigen tuin. Wil jij weten welke gewichten kettlebells er zijn? Klik dan snel hieronder voor alle gewichten!


Touwtje springen voor cardio

In de vorige 2 onderdelen zijn vooral artikelen behandeld bij het thuis sporten om sterker te worden. Daarom volgt nu een artikel voor je cardio training thuis. Naast hardlopen en fietsen is er ook iets wat je in het comfort van je eigen tuin kunt doen. Dat is namelijk touwtje springen. Touwtje springen is een uitstekende manier om in een korte tijd veel calorieën te verbranden. Daarnaast belast je er ook heel goed je hart en longen mee wanneer je dat doet als cardio training. Een andere manier waarop je touwtje springen kunt toepassen is door het te verwerken in je krachttraining. Dan wissel je een krachtoefening zoals bijvoorbeeld een Resistance Band Deadlift af met 50 keer touwtje springen.

Touwtje springen is heel leuk om te doen en wanneer je er goed in bent, kun je jouw skills uitbreiden met allerlei trucjes. Een voorbeeld hiervan is waarbij het touw 2 keer onder je voeten doorgaat per sprong om zo Double Unders te maken. Daarbij is het wel van belang om een goed speedrope te hebben die lang mee gaat. Een geschikte keuze daarvoor is de SKLZ Speed Rope Pro. Dit is een duurzaam geproduceerd springtouw met comfortabele handgrepen. Daarnaast is het mogelijk om de lengte van het touw te verstellen naar je eigen wensen en behoeftes. Wanneer je hieronder op de knop klikt vind je meer info over de SKLZ Speed Rope Pro.


Core stability trainen met een Swiss bal

Core stability, in het Nederlands gewoon rompstabiliteit, is erg belangrijk. Wanneer dit goed getraind is, voorkom je namelijk tal van blessures. Zo heb je hierdoor minder klachten aan je rug en dan met name de onderrug. Daarnaast verbetert een goed getrainde core je sportprestaties. Iedere beweging die je maakt, start namelijk vanuit het centrale punt van je lichaam. De core dus. Nu train je de core al bij heel veel oefeningen zonder dat je het echt doorhebt. Alleen het echt specifiek trainen van de core is vaak iets wat wordt overgeslagen. Daardoor is de prikkel voor de spieren in de core niet zo groot. Maar wanneer je een Swiss bal hebt is dat verleden tijd!

Swiss bal artikelen om thuis te sporten

Een Swiss bal is een hele grote bal die eigenlijk erg lijkt op een skippybal zondergrepen. Deze grote bal is gevuld met lucht, maar deukt nog wel een beetje in. Wanneer je hier op zit of leunt merk daardoor ook meteen dat het instabiel is. Dit kun je gebruiken om je core te trainen door hier oefeningen op te doen. Wanneer je hier je armen op legt en vervolgens een Plank maakt, train je nog meer je core vanwege de instabiele factor van de Swiss bal. Zelfs wanneer je gewoon zit op een Swiss bal train je al je core. Daarom kun je die ook gebruiken wanneer je aan het werk bent op een computer.

Een Swiss bal is dus een geweldige manier om constant je core te trainen. En VirtuFit heeft een hele goede. Dat is de VirtuFit Anti-Burst Fitnessbal Pro. Er zit een pomp bij dus je kunt er meteen mee aan de slag! Wil je meer info over de Anti-Burst Fitnessbal van VirtuFit? Klik dan snel hieronder!


Als laatste een fitness mat

Naast een Swiss bal is het ook mogelijk om een aantal core oefeningen op de vloer uit te voeren. Daarnaast zijn er ook een aantal body weight oefeningen die je op een vloer moet uitvoeren zoals bijvoorbeeld een Push Up. Alleen vanwege de harde ondergrond voelt dit natuurlijk niet heel comfortabel aan. Daarom kan een fitness mat zeker niet ontbreken tussen de artikelen om thuis te sporten. Hiermee kun je namelijk allerlei oefeningen op de grond doen zonder dat je daar last van hebt. De fitness mat bevindt zich namelijk tussen jou en de harde grond. Daardoor zit, lig of steun je comfortabel terwijl je allerlei oefeningen doet.

De Premium Kurk Yoga mat van VirtuFit vind ik persoonlijk een hele goede fitness mat. Deze mat bestaat uit een laag van rubber en één van kurk. Hierdoor verschuift de fitness mat niet wanneer deze op de grond ligt en kun je veilig erop sporten. Daarnaast is dit ook een heel duurzaam product omdat de materialen, die gebruikt zijn, natuurlijk afbreekbaar zijn. Daarom vind ik de VirtuFit Premium Kurk Yoga mat een uitstekende keuze wanneer je thuis wilt sporten.


Met deze 5 artikelen is het heel makkelijk om thuis te sporten. Iedere spiergroep in het lichaam is namelijk hiermee op een juiste intensiteit te belasten. Daarnaast is het ook heel goed mogelijk om allerlei cardio trainingen te doen met deze artikelen. In de kennistent blijven trouwens telkens meer oefeningen komen die je zowel thuis als in de sportschool kunt doen met onder andere deze artikelen. Houdt de kennistent dus goed in de gaten voor nieuwe inspiratie voor je workouts!

Reactie plaatsen