Onlinevis banner
31 januari 2022 

Top 3 redenen om NOCCO te drinken! Product review

De laatste tijd zijn er steeds meer nieuwe energy drinks op de markt gekomen die zich profileren als gezonde alternatieven ten opzichte van Red Bull. Zo bevatten ze bijvoorbeeld minder tot geen suikers of zijn er natuurlijke stoffen gebruikt als energy boosters. NOCCO is één van die bedrijven die zo’n gezonder alternatief aanbiedt. Hoewel NOCCO al een tijdje meegaat, was het nog niet zo bekend in Nederland. Maar daar komt steeds meer verandering in aangezien hun producten telkens meer aandacht krijgen. Daarom is het tijd om de energy drinks van NOCCO te beoordelen aan de hand van dit review. Dus wat zijn nou de redenen om NOCCO te drinken?

Wat is NOCCO?

NOCCO staat voor NO Carbs COmpany. Dit is een bedrijf wat opgericht is in Zweden met het oog op gezondheid, sport en bewegen. Daarom heeft NOCCO ook producten ontwikkeld ter ondersteuning van je lichamelijke activiteit om zo je gezondheid te verbeteren. Hun eerste product, NOCCO BCAA, kwam voor het eerst in december 2014 op de Zweedse markt. Sindsdien heeft NOCCO zich uitgebreid over heel Scandinavië en ver daar buiten. Alleen in Nederland bleef het nog een beetje achter, maar daar komt langzaam maar zeker verandering in.

Tegenwoordig is NOCCO op steeds meer plekken te verkrijgen in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de NOCCO BCAA via Body & Fit te kopen. Daarnaast biedt Body & Fit ook de Focus aan van NOCCO. Dit is een ander product en hier volgt later meer info over. Naast de BCAA en de Focus heeft NOCCO namelijk nog meer producten.

Producten van NOCCO

Het bedrijf NOCCO probeert een gezonde leefstijl te stimuleren met hun producten. Daarom zijn al hun producten suikervrij en bijna allemaal verrijkt met vitamines en BCAA’s. BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids. Eiwitten zijn opgemaakt uit aminozuren en BCAA’s bestaan uit essentiële aminozuren. Dit betekent dat het lichaam deze aminozuren niet zelf aanmaakt en je deze uit je voeding moet zien te halen. Er zijn in totaal 9 essentiële aminozuren en de 3 waar BCAA’s uit bestaan zijn Leucine, Valine en Isoleucine. Omdat BCAA’s dus eigenlijk eiwitten zijn, dragen ze bij aan het herstel van de spieren. Hierdoor kun je dus optimaal blijven presteren tijdens het sporten!

Naast dat de producten van NOCCO gezond zijn voor jou, zijn ze ook goed voor het milieu. Het bedrijf is namelijk constant bezig om hun producten te verduurzamen. Zo blijven ze continu werken om onder andere hun CO2 uitstoot te verminderen. Het transport van hun producten proberen ze bijvoorbeeld steeds meer te optimaliseren. En voor de verpakkingen van hun in totaal 4 producten gebruiken ze recyclebaar materiaal. Deze 4 producten volgen hieronder.

NOCCO BCAA

Het product wat als eerste op de markt kwam van NOCCO is de NOCCO BCAA. Dit functionele drankje, zoals zij het zelf noemen, is verrijkt met BCAA’s en verschillende vitamines. Dit zijn vitamine B (Foliumzuur, Niacine, Biotine, B6, B12) en vitamine D. Hierdoor kun je blijven presteren tijdens het sporten. Zo is vitamine B12 belangrijk bij de aanmaak van rode bloedcellen, die zuurstof via de bloedbaan naar de spieren brengen. En vitamine D is weer belangrijk voor het goed functioneren van de spieren. Daarnaast bevat NOCCO BCAA ook nog groene thee extract en cafeïne als energy boosters.

Naast de drankjes die wel cafeïne bevatten, is er ook nog een cafeïnevrije versie. Dit is de NOCCO BCAA+. Deze bevat dus geen cafeïne, maar bevat wel meer BCAA. In de versie met cafeïne zit ongeveer 2,5 gram BCAA terwijl dit in de BCAA+ 5 gram is.

NOCCO Focus

De NOCCO Focus is een drankje voor een verhoogde alertheid en een verbeterde concentratie. Dit komt namelijk doordat de Focus cafeïne en groene thee extract bevat. Daarnaast bevat het ook de 6 vitamines die ook in de BCAA drankjes zitten. Wat dan weer niet in de Focus zit is BCAA. Het doel van dit drankje is namelijk vooral om te mentale prestaties te verbeteren en daarom zit er geen BCAA in de NOCCO Focus.

NOCCO PWO

Het nieuwste product van NOCCO is de PWO. Dat staat voor Pre Workout en dat omschrijft ook meteen de functie van dit drankje. Het is namelijk de bedoeling dat je dit drinkt voordat je gaat sporten om de prestaties te optimaliseren. Daarom bevat de PWO ook meer cafeïne dan de voorgaande drankjes van NOCCO. Een ander verschil ten opzichte van de voorgaande drankjes is dat de PWO geen koolzuur bevat. Dat betekent dat er geen prik in zit terwijl dit wel het geval is bij de andere drankjes.

NOCCO BCAA review

Dan is het nu tijd om een review te geven over NOCCO. Het product waar kritisch naar gekeken wordt is de NOCCO BCAA. Ik heb over een periode van een maand voor iedere training een NOCCO gedronken en hieronder volgen mijn bevindingen.

Pre workout

De NOCCO BCAA is meer een allround energy drankje terwijl de andere producten wat meer een specifieke functie hebben. Zo is de Focus echt bedoeld om je mentaal scherp te maken terwijl de PWO een functie heeft als pre workout drink. Desalniettemin heb ik de BCAA gebruikt als een soort van pre workout drink. Ik sport namelijk meteen na me werk aan het einde van de middag en dan gaf NOCCO BCAA me net dat beetje extra scherpte en energie om te blijven presteren.

NOCCO review

Het cafeïnegehalte in NOCCO BCAA is niet zo hoog ten opzichte van heel veel pre workout poeders. 1 scoop daarvan bevat vaak net zoveel cafeïne als 4 of 5 bakken koffie. De NOCCO BCAA bevat daarentegen ongeveer maar 2 kopjes koffie per blik van 330 milliliter. Daarom vind ik de NOCCO BCAA een heel fijn product om te gebruiken als pre workout. Ik ben namelijk best gevoelig voor cafeïne en als ik dan in de middag teveel cafeïne binnen krijg, slaap ik die nacht heel slecht of helemaal niet. De hoeveelheid cafeïne in NOCCO BCAA geeft me net dat beetje extra scherpte en energie terwijl ik wel gewoon kan slapen in de avond. Mensen die een wat hogere tolerantie hebben qua cafeïne, merken misschien niet zoveel van de NOCCO BCAA en hebben daarom misschien liever een andere pre workout. Daarom beoordeel ik in dit review de NOCCO BCAA met 4,5 sterren als pre workout drink.Verrijkt met BCAA en vitamines

Het volgende punt waar naar is gekeken in dit review over NOCCO BCAA zijn de toevoegingen. Wanneer we kijken naar energy drankjes, worden deze eigenlijk altijd vergeleken met Red Bull. Het eerste wat hierbij opvalt is dat NOCCO BCAA suikervrij is en Red Bull niet. Daarnaast zijn er ook een aantal toevoegingen gedaan aan de BCAA van NOCCO die Red Bull dan weer niet heeft. Wat hier meteen bij in het oog springt zijn de toegevoegde BCAA’s. Dat betekent dat NOCCO BCAA proteïne bevat die het herstel van de spieren in het lichaam vervorderen. Dat is natuurlijk een heel groot voordeel ten opzichte van Red Bull. De BCAA’s uit NOCCO alleen zijn natuurlijk geen wondermiddel. Het is daarom wel van belang om ook voldoende proteïne uit je voeding te halen, maar het kan uiteraard geen kwaad dat je zo wat extra aminozuren binnen krijgt.

Daarnaast is NOCCO BCAA ook nog verrijkt met een aantal vitamines. Dit zijn Foliumzuur, Niacine, Biotine, B6, B12 en vitamine D. Deze vitamines ondersteunen allerlei functies in het lichaam zodat je optimaal kunt blijven presteren tijdens het sporten. Deze toevoegingen hebben dan ook echt een toegevoegde waarde voor NOCCO BCAA. Daarom krijgt NOCCO BCAA op dit gebied ook 4,5 sterren.Het is gewoon lekker!

En als laatste is de smaak van NOCCO BCAA beoordeeld. Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn aangezien ik het namelijk heerlijk vind. Er zijn op het moment van schrijven verschillende smaken beschikbaar in Nederland en dat zijn Peach, Caribbean Pineapple, Strawberry en Limon del Sol. Mijn favoriete smaken hiervan zijn toch wel de Limon del Sol en de Caribbean Pineapple. Daarnaast vind ik de Apple van de cafeïnevrije NOCCO BCAA+ ook erg lekker voor wanneer ik geen cafeïne wil.

NOCCO review

De afgelopen periode heb ik meerdere van die gezondere energy drinks getest zoals Reign en Nightwatch om te proeven of ze net zo lekker zijn. Alleen deze konden niet tippen aan de smaak van NOCCO BCAA. Daarom geef ik de smaak van NOCCO BCAA 5 sterren!Conclusie NOCCO BCAA review

Voor dit review heb ik NOCCO BCAA dus een tijdje gebruikt en ik moet zeggen dat ik het een onwijs goed product vind. Op alle 3 de punten waar ik naar heb gekeken, scoort NOCCO BCAA erg goed en in vergelijking met de concurrentie vind ik NOCCO BCAA ook veel beter. Zo is het gezonder dan bijvoorbeeld Red Bull en vind ik de smaak beter dan bijvoorbeeld Reign. Daarnaast is het voor mij perfect om te gebruiken als pre workout drink vanwege de hoeveelheid cafeïne. Daarom ben ik fan van de BCAA van NOCCO.

In Nederland zijn er nog niet zo veel plekken waar NOCCO BCAA te krijgen is, maar via Body & Fit is dit wel mogelijk. Zij bieden de smaken Peach, Strawberry, Caribbean Pineapple en Limon aan. Daarnaast heeft Body & Fit ook nog Apple smaak van de cafeïnevrije BCAA+. Wil je meer weten over NOCCO BCAA? Klik dan snel hieronder voor meer info!

NOCCO BCAA kopen

Reactie plaatsen