Op zoek naar een gerecht dat niet alleen indruk maakt, maar ook geen uren in de keuken kost? Deze romige spaghetti met coquilles en tuinerwten is dan precies wat je nodig hebt. In nog geen 20 minuten zet je een bord vol smaak op tafel wat ook nog eens gezond is! Zijdezachte roomsaus, zoete erwtjes en perfect gebakken coquilles vormen samen een luxe maaltijd die toch verrassend eenvoudig is. Ideaal voor een doordeweeks avond waarop je net wat meer wilt, of om gasten te verwennen zonder stress. Dit gerecht bewijst dat snel koken absoluut niet saai hoeft te zijn. Integendeel, het is onweerstaanbaar lekker. Hieronder vind je het recept wat ik voor deze lekkere en gezonde pasta met coquilles en tuinerwtjes heb gebruikt.
Ingrediënten voor de spaghetti met coquilles
Uiteraard beginnen we met een boodschappenlijstje voor deze heerlijke spaghetti met coquilles en tuinerwten. Daarom vind je de lijst met ingrediënten hieronder en daarop is te zien dat je al helemaal niet zoveel nodig hebt. Dit recept is trouwens voor 2 personen.
- 200 gram spaghetti (of een andere pasta naar keuze)
- 250 gram coquilles
- 200 gram tuinerwten (bevroren)
- 200 milliliter room (kookroom of slagroom)
- Gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Peper en zout naar smaak
Hoe maak je de spaghetti met coquilles?
Dan is het nu tijd om even kort onze mauwen op te stroken en te gaan kokkerellen. Hieronder vind je de stappen die ik heb gedaan om deze onwijs lekkere pasta met coquilles en tuinerwtjes in een handomdraai op tafel te zetten.
- Als eerste vullen we een ruime pan met water en voegen we daar wat zout aan toe. Vervolgens zetten we de pan met water op het gasfornuis en brengen we dit aan de kook. In de tussentijd haal je de coquilles uit de verpakking en dep je ze heel goed droog met keukenpapier. Dit helpt bij het creëren van een krokant laagje op de coquilles tijdens het bakken.
- Wanneer het water in de pan kookt, voeg je de pasta naar keuze toe en breng je het water weer aan de kook. Daarna kook je de pasta volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat. Op een andere pit zet je een hoge pan zoals een wok en daar voeg je dan de room en de Italiaanse kruiden aan toe met de knoflookpoeder en wat peper en zout naar smaak. Verhit dit kort en roer de room met kruiden goed door. Daarna voeg je de bevroren tuinerwten toe en roer je dit weer goed door zodat deze ook goed warm worden.
- Dan is het nu tijd voor een derde pan op het gasfornuis. Verhit daarin een scheutje olijfolie. Vlak voordat je de coquilles in de pan doet, kruid je beide kanten eerst met wat peper en zout. Daarna doe je de coquilles na het kruiden meteen in de hete pan. Bak de coquilles voor ongeveer 3 minuten per kant. Niet langer, want anders verliezen ze aan de binnenkant hun sappige textuur. Wanneer de coquilles gaar zijn haal je ze van het vuur af en mogen ze even rusten op een stuk keukenpapier.
- Als het goed is, is in de tussentijd ook de pasta klaar met koken. Deze giet je dan af en voeg je daarna toe aan de pan met de kruidige roomsaus en tuinerwten. Deze roer je daarna goed door en haal je van het gas af. Schep de pasta met de kruidige roomsaus op de borden en daarna verdeel je de gebakken coquilles over de borden om het gerecht helemaal af te maken. Eet smakelijk!
Loopt het water jou ook in de mond bij het lezen van dit heerlijke gerecht en wil je het zelf maken? Ga dan voor de beste kwaliteit en kies verse coquilles van Onlinevis.nl. Daar vind je heerlijke coquilles van topkwaliteit en nog veel meer geweldige soorten vis. Vis is namelijk niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond! En met zulke mooie ingrediënten til jij je kookkunsten moeiteloos naar een hoger niveau. Bestel eenvoudig online en geniet thuis van de pure en heerlijke smaken van vis!