Resistance Band Face Pull

Het gebruiken van een resistance band stelt jou in staat om heel makkelijk alle spiergroepen van het lichaam te trainen. In eerdere artikelen hebben wij al laten zien hoe je de resistance band gebruikt bij verschillende rugspier oefeningen zoals de Resistance Band Row. Maar je kunt een resistance band ook gebruiken om de schouders te trainen. Een oefening om de achterkant van de schouders te trainen is de Resistance Band Face Pull. Bij deze oefening trek je de resistance band naar het gezicht toe om zo een trainingsprikkel te stimuleren.

De schouderspier is eigenlijk op te delen in 3 koppen. Dit zijn de voorste, middelste en achterste kop. Op deze manier kun je ook de oefeningen voor de schouders indelen. Iedere oefening voor de schouders is namelijk gericht op een specifieke kop. In het geval van de Resistance Band Face Pull ligt de focus dus op de achterste kop van de schouderspieren. Voor deze oefening heb je alleen maar een resistance band nodig. En hieronder is te zien hoe je de oefening moet uitvoeren.


Stap 1: Bevestig de resistance band op ooghoogte of iets hoger. Zodra deze vast zit pak je de resistance band vast met beide handen en doe je een paar stappen naar achter zodat de band op spanning komt. Hierbij zijn de armen gestrekt. Leun ook tegen de resistance band in om te voorkomen dat je naar voren wordt getrokken.

Stap 2: Begin de oefening door de resistance band naar je voorhoofd te trekken. Zorg ervoor dat de beweging vooral vanuit de ellebogen komt. Deze moeten goed omhoog en naar achter gaan. Breng de resistance band helemaal naar je voorhoofd en houd deze daar een seconde of 2 vast.

Stap 3: Nadat je de eindpositie even hebt vast gehouden, beweeg je weer rustig en gecontroleerd naar de startpositie. Doe dit totdat de armen weer volledig gestrekt zijn. Daarna begin je met de volgende herhaling.

Naast de Face Pull om de achterste kop te trainen, kun je met een resistance band ook de voorste en middelste kop belasten. Dit veelzijdige hulpmiddel is uitermate geschikt om het hele lichaam te trainen. Wel is het aan te raden om een hele set van verschillende weerstanden te hebben, aangezien je behoefte hebt aan verschillende weerstanden voor de verschillende spiergroepen. Daar is de VirtuFit Pro Power Band Set een uitstekende optie voor. Deze set bestaat namelijk uit 5 verschillende banden met een oplopende weerstand. Ben je nu nieuwsgierig geworden naar deze set? Klik dan hier voor meer info voor de VirtuFit Pro Power Band Set!

Reactie plaatsen