Onlinevis banner

20 mei 2021 

Werkt Nutrifoodz Gold echt voor een betere nachtrust?

Naast goede voeding is een goede nachtrust het belangrijkste voor het herstel van jouw lichaam. Tijdens het slapen herstelt het lichaam namelijk van opgedane schade zoals kleine scheurtjes in de spieren van sporten. Door voldoende eiwitten te eten en voldoende nachtrust herstel je dus sneller en kun je weer eerder trainen. Alleen in de huidige maatschappij wordt er steeds minder aandacht aan een goede nachtrust besteed. Gemiddeld slapen we tegenwoordig veel minder dan de aanbevolen hoeveelheid van 8 uur. Daarom heeft Nutrifoodz een product op de markt gebracht om jou daarbij te helpen, genaamd Nutrifoodz Gold! Nutrifoodz Gold is een drankje wat je neemt voor het slapen gaan en bevordert de nachtrust. Hierdoor slaap je dieper en herstelt het lichaam en daardoor word je meer uitgerust wakker. Na dit verhaal hebben we besloten om dit product te testen om te kijken of Nutrifoodz Gold echt werkt voor een betere nachtrust.

Wat is Nutrifoodz?

Als eerste kijken we naar het bedrijf wat Nutrifoodz Gold heeft uitgebracht. Dit bedrijf is dus Nutrifoodz. Nutrifoodz is een voedingssupplementen bedrijf met een geheel eigen kijk op de wereld. Een voorbeeld hiervan is dat hun hele productenlijn 100% plantaardig is. Hierdoor zijn de supplementen ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. De supplementen van Nutrifoodz zijn een praktische en simpele manier om jouw gezondheid te verbeteren. De producten zijn namelijk uitermate geschikt voor als je gewicht wilt verliezen maar ook voor als je spiermassa wilt aankomen. Daarnaast zijn ze makkelijk mee te nemen en kun je ze dus ook gebruiken onderweg en zo bespaar je kostbare tijd en geld.

Het assortiment van Nutrifoodz

Ondanks dat Nutrifoodz nog niet veel producten heeft, zijn de producten die ze tot nu toe wel hebben rijk aan veel voedingsstoffen. Daarom passen de producten van Nutrifoodz erg goed in een gezond voedingspatroon. Een van de producten die Nutrifoodz aanbiedt, is dus de Nutrifoodz Gold. Dat is een soort thee wat je neemt in de avond, maar hier gaan we het later natuurlijk meer over hebben.

Naast de Gold hebben ze nog een aantal andere producten. Een daarvan is bijvoorbeeld de Nutrifoodz Complete. Dit is een complete maaltijd shake rijk aan onder andere eiwitten en andere voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Daarnaast biedt Nutrifoodz ook een broodmix aan wat rijk is aan eiwitten, genaamd Nutrifoodz Protein Bread. Het enige wat je aan de broodmix nog moet toevoegen is water om het brood te maken. Dit zorgt ervoor dat het brood laag is in koolhydraten en dus ook laag in calorieën. Dat zorgt ervoor dat het brood uitermate geschikt is voor als je wilt afvallen. Daarnaast bieden ze ook verschillende juices aan zoals de Nutrifoodz Green voor gezonde darmen en de Nutrifoodz Red Juice voor meer energie.

De missie van Nutrifoodz

Zoals gezegd is het assortiment van Nutrifoodz 100% plantaardig. Daarnaast gebruiken ze alleen maar duurzame ingrediënten voor de supplementen. Hieraan kunnen we zien dat Nutrifoodz heel bewust bezig is met het klimaat en de veranderingen die de mens teweeg brengt daaraan. Nutrifoodz wilt namelijk via hun supplementen beter zorgen voor de planeet door te besparen op waterverbruik en CO2 uitstoot. Hierdoor proberen ze de aarde af te laten koelen.

Door bij Nutrifoodz te bestellen heb jij ook een positieve impact op klimaatverandering. Er zijn 3 manieren waarmee jij bijdraagt aan een beter klimaat en dat zijn:

  • Het tegengaan van de opwarming van de aarde door 100% plantaardige en duurzame supplementen te bestellen
  • Duidelijkheid over de impact en herkomst van de gebruikte ingrediënten in Nutrifoodz
  • Actief een bijdrage leveren aan het afkoelen van de aarde. Een gedeelte van de omzet van Nutrifoodz wordt namelijk gedoneerd aan de Regreen Revolution van Justdiggit

Justdiggit wilt met de Regreen Revolution de opwarming van de aarde tegengaan door de aarde weer groener te maken. Dit willen ze bereiken door weer bomen en planten terug te brengen in droge gebieden in Afrika die voorheen groen waren. Dit willen ze bereiken met erkende vergroeningstechnieken zoals het opvangen van regenwater en het planten van bomen. Nutrifoodz levert hier dus actief een bijdrage aan door telkens een klein deel van de omzet te doneren aan Justdiggit. Daarnaast streven ze ernaar om goede producten te leveren met optimale voedingswaarde en minimale impact op het klimaat en de dieren.

Wat is Nutrifoodz Gold?

Dan gaan we nu kijken naar Nutrifoodz Gold. Dit is een product wat onder andere een goede nachtrust bevordert. Daarnaast zorgen de ingrediënten in Nutrifoodz Gold voor soepele gewrichten en verhoogt het de weerstand. Nutrifoodz Gold wordt ook wel “Golden Milk” thee genoemd door de gouden kleur en doordat je het ook met (plantaardige) melk kan drinken. Maar Nutrifoodz Gold is ook prima te drinken met gekookt water.

Waar is Nutrifoodz Gold goed voor?

Nutrifoodz Gold werkt dus op verschillende manieren in het lichaam. Misschien wel het belangrijkste effect van Nutrifoodz Gold is dat het een goede nachtrust bevordert. Hierdoor kom je eerder in een diepe slaap. En tijdens die diepe slaap herstelt het lichaam en de hersenen. Daardoor wordt je uitgerust wakker en heb je gedurende de dag meer energie.

Een andere werking van Nutrifoodz Gold is dat het de gewrichten soepel houdt. Hierdoor kun je makkelijker bewegen zonder pijn en daardoor blijf je fitter en voel je jezelf vitaler. In Nutrifoodz Gold zitten verschillende ingrediënten die verschillende ongemakken in het lichaam zoals pijn tegengaan. Op die manier werkt Nutrifoodz Gold aan soepele gewrichten.

Daarnaast heeft Nutrifoodz Gold een ontspannende werking op lichaam en geest. Dit komt door de citroenmelisse die erin zit. Citroenmelisse is een belangrijk ingrediënt in onder andere natuurlijke slaap bevorderende dranken, maar hier zullen we later meer over vertellen.

Nutrifoodz Gold zit tevens bomvol met antioxidanten. Hierdoor heeft het ook een positief effect op het immuunsysteem van het lichaam. Doordat jouw weerstand dus is verhoogt, ben je ook minder vatbaar voor virussen en bacteriën die ziektes veroorzaken.

Welke ingrediënten werken er in Nutrifoodz Gold?

Er zijn allerlei ingrediënten in Nutrifoodz Gold die allemaal een verschillende werking hebben in het lichaam. Deze ingrediënten lichten we hieronder verder apart uit.

Welke ingrediënten werken in Nutrifoodz Gold?

Kurkuma (curcumine): Kurkuma is een specerij uit de oosterse keuken. De werkzame stof in kurkuma is curcumine en die heeft verschillende positieve effecten in het lichaam. Een van die effecten is dat curcumine een ontstekingsremmende werking heeft. Hierdoor worden klachten aan gewrichten door bijvoorbeeld artrose vermindert. De ontstekingsremmende werking van curcumine kan ook een positief effect hebben op het verloop van ziektes zoals Alzheimer en Parkinson. Deze ziektes zijn het gevolg van chronische ontstekingen aan de hersenen en het centraal zenuwstelsel, door het gebruik van curcumine kunnen deze ontstekingen worden verminderd.

Zwarte peper (piperine): Dit is ook een specerij met verschillende positieve effecten in het lichaam. Dit komt door de werkzame stof piperine in zwarte peper. Zo heeft piperine een positief effect op de spijsvertering. Hierdoor worden voedingsstoffen beter opgenomen in de darmen. Daarnaast heeft piperine een voordelig effect op antioxidanten in het lichaam waardoor het immuunsysteem een boost krijgt.

Kokosnoot: Kokosnoot en dan met name kokosolie, helpt het risico op hart- en vaatziektes te verlagen. Dit komt doordat kokosolie een positief effect heeft op cholesterolgehalte. Daarnaast hebben bepaalde stoffen in kokosnoten een remmende werking op de ontwikkeling van virussen en bacteriën in het lichaam. Daardoor wordt de weerstand van het lichaam ook verhoogt.

Kaneel: Een ander specerij uit de oosterse keuken die in Nutrifoodz Gold zit is kaneel. Kaneel geeft onder andere een boost aan jouw weerstand door de ontstekingsremmende werking. Daarnaast heeft kaneel ook een positief effect op de spijsvertering.

L-tryptofaan:  Dit is een van de essentiële aminozuren. Dat betekent dat je l-tryptofaan alleen uit jouw voeding kunt halen. L-tryptofaan is erg belangrijk om eerder in slaap te vallen. Het wordt namelijk in de hersenen via verschillende processen omgezet tot melatonine. Zo draagt l-tryptofaan bij aan een goede nachtrust.

Gemberwortel: Ook gemberwortel wordt vaak in de oosterse keuken gebruikt, en met goede reden. Gemberwortel heeft namelijk ook een ontstekingsremmende werking. Dit is helemaal effectief bij bijvoorbeeld beginnende infecties. Daarnaast verlaagt gemberwortel de risico’s op infecties.

Citroenmelisse: Citroenmelisse wordt ook wel “The Calming Herb” genoemd. Dit komt door de ontspannende werking die het heeft op het lichaam. Daarom gebruikt men het ook vaak in onder andere natuurlijke slaap bevorderende dranken.

Paddenstoelen mix (Cordyceps millitaris, Lingzhi of Reishi, King Trumpet, Shiitake, Lion’s Mane): Dit is een mix van 5  verschillende paddenstoelen die allemaal ongeveer dezelfde werking hebben. Deze paddenstoelen zijn namelijk allemaal rijk aan antioxidanten en daardoor versterken ze het immuunsysteem. Daarnaast hebben ze nog veel meer positieve effecten op het lichaam. Zo hebben de paddenstoelen onder andere ook een bloeddruk verlagende werking. De paddenstoelen zijn tevens ook rijk aan vezels en dus ook goed voor de spijsvertering.

Arabische gom: Arabische gom is een natuurlijk product wat afkomstig is van Acacia bomen. Deze gom wordt geproduceerd wanneer de schors van de Acacia boom beschadigd raakt. Arabische gom werkt op verschillende positieve manieren in het lichaam. Zo zorgt het voor een verlaging van een hoge bloeddruk. Daarnaast gaat het diabetes en nierfalen tegen.

Stevia: Dit is een natuurlijke zoetstof. Een van de voordelen van stevia als zoetstof ten opzichte van suiker is dat het geen calorieën bevat. Hierdoor heeft het drankje een lekkere zoete smaak terwijl het aantal calorieën laag blijft. Dit betekent dat het drankje uitstekend past in een voedingspatroon wat bijvoorbeeld gericht is op afvallen.

Nutrifoodz Gold is dus een rijke mix van antioxidanten. Hierdoor heeft het een positief effect op de weerstand. Daarnaast zijn er een aantal ingrediënten aanwezig die dus de nachtrust ondersteunen. Andere ingrediënten hebben dan weer een ontstekingsremmende werking en daardoor blijven onder andere de gewrichten soepeler.

Werkt Nutrifoodz Gold op onze nachtrust?

Nadat we ons wat meer in de ingrediënten hadden verdiept, hadden we besloten om Nutrifoodz Gold te testen. Voor deze test was Mike de testpersoon. Over een periode van 2 weken werd er iedere avond 5 gram Nutrifoodz Gold gemengd met een glas gekookt water. Dit werd dan genuttigd voor het slapen. Na iedere nacht volgde er een beoordeling van de nachtrust met een waarde van 1 tot 10. Dit werd ook gedaan in de week voor en de week na de testperiode. Dan volgen nu de bevindingen hieronder.

Ik werk doordeweeks van 7:00 tot 16:00 en ik sta om 05:45 op. Daarom ga ik altijd voor 22:30 naar bed. In de weekenden verschuiven de tijden een beetje. Ik ga wat later naar bed en dat betekent dat ik de volgende dag ook wat later uit bed ga. Doordeweeks heb ik dus een vaste routine en in de weekenden verschuiven de tijden een beetje.

Nutrifoodz Gold

De week voor de testperiode

Over het algemeen slaap ik redelijk goed door in de nacht. Zo word ik bijvoorbeeld nauwelijks wakker van geluiden van buitenaf. Alleen de laatste tijd word ik helemaal niet uitgerust wakker. Daarnaast heb ik het gevoel dat het steeds langer duurt voordat ik in slaap val. Deze dingen komen mijn nachtrust absoluut niet ten goede. Daarom heb ik dus besloten om te testen of Nutrifoodz Gold daadwerkelijk werkt.

In de week voor de testperiode duurde het soms wel anderhalf uur voordat ik in slaap viel. Dat hielp dus niet bij een goede nachtrust. Daarnaast voelde ik mezelf totaal niet uitgerust wanneer ik wakker werd. Daarom beoordeelde ik mijn nachtrust deze week met meeste met een 5 of een 6. Daarnaast was er ook een nacht dat ik mijn nachtrust beoordeelde met een 4. Dat betekent dat er dus veel ruimte is voor verbetering.

De testperiode

Dan was het nu tijd voor de daadwerkelijke test. Ik begon met het drinken van de Nutrifoodz Gold op een zondagavond voor een nieuwe week. Hiervoor gebruikte ik gewoon water, al kan het ook gedronken worden met bijvoorbeeld opgewarmde (haver)melk. Aan het begin moest ik wel een beetje wennen aan de smaak. Maar uiteindelijk beviel de smaak wel en was het makkelijk te drinken. Het poeder mengde alleen niet helemaal goed met het gekookte water. Daardoor moest ik iedere keer roeren voordat ik een slok nam.

De eerste ochtend dat ik wakker werd voelde ik me wel wat meer uitgerust. Daarnaast had ik minder moeite om uit bed te komen terwijl ik daarvoor altijd ging snoozen. Deze eerste nachtrust met Nutrifoodz Gold beoordeelde ik daarom ook met een 7. Wat ik de volgende nachten vooral merkte was dat ik eerder in slaap viel. Hierdoor had ik ook het gevoel dat ik een betere nachtrust had. In deze eerste week van de test beoordeelde ik daarom ook mijn nachtrust met minimaal een 7. Daarnaast heb ik ook een keer een 9 gegeven, maar dit was wel van vrijdag op zaterdag wanneer ik kon uitslapen.

Ook in de tweede week constateerde ik dezelfde dingen. Ik viel eerder in slaap en ik werd makkelijker wakker. Daarnaast hoefde ik ook minder vaak in de nacht mijn bed uit om naar de wc te gaan. Daardoor hoefde ik mijn nachtrust ook minder te onderbreken. Daarom beoordeelde ik mijn nachtrust ook in deze week vaak met een 7 of een 8.

De week na de testperiode

Na de testperiode gebruikte ik Nutrifoodz Gold een week niet om te kijken wat voor een effect dat had. De eerste nachten na de testperiode viel ik nog wel redelijk snel in slaap. Alleen werd ik wel minder uitgerust wakker. Daaraan merkte ik dat ik een minder goede nachtrust had. Daarom beoordeelde ik de eerste nacht zonder Nutrifoodz Gold ook met een 4. Ik had namelijk echt heel veel moeite om uit bed te komen. Ik drukte zelfs een extra keer de snooze knop in van de wekker.

De overige nachten beoordeelde ik mijn nachtrust ook niet zo hoog als tijdens de testperiode. De beoordeling schommelde tussen de 5 en 6. Ik merkte heel veel verschil tussen wanneer ik wel Nutrifoodz Gold dronk voor het slapen en wanneer ik het niet dronk.

Conclusie Nutrifoodz Gold

Na de test kunnen we concluderen dat Nutrifoodz Gold wel werkt voor een betere nachtrust bij mij. In de 2 weken dat ik Nutrifoodz gold gebruikte voor het slapen gaan, merkte ik inderdaad een verbetering van mijn nachtrust. Zo viel ik dus eerder in slaap en voelde ik me meer uitgerust wanneer ik wakker werd. Daarnaast werd mijn nachtrust minder vaak onderbroken doordat ik minder vaak naar de wc hoefde. Nutrifoodz Gold heeft dus veel goede punten!

 Eerder in slaap vallen

 Meer uitgerust wakker worden

 Heerlijke smaak

 Geeft jouw weerstand een boost

 100% plantaardig (als je geen melk gebruikt)

 Soepelere gewrichten

Het enige minpunt vond ik dat de oplosbaarheid in water wel wat beter kon. Zo moest ik iedere keer een beetje roeren voordat ik een slok nam van Nutrifoodz Gold. Maar voor de rest is Nutrifoodz Gold een uitstekend product dat daadwerkelijk ook werkt! Wil jij ook weten of Nutrifoodz Gold voor jou werkt? Neem dan een kijkje bij Nutrifoodz!

Reactie plaatsen

Een betere nachtrust en met meer energie wakker worden?

Nutrifoodz gold werkt